Spor aşkı olan ve rekabeti seven ülkemizden çıkan farklı dallarda dünyaca ünlü olan sporcularımızda vardır. İşte onlardan bir kaçı;

Naim Süleymanoğlu (Halter)
Daha 15 yaşında iken düzenlenen gençler dünya şampiyonasında 2 altın madalya kazanmıştır. Bir sene sonra tekrar şampiyon olmuştur üstelik bu sefer rekor kırarak bunu gerçekleştirmiştir. 1984 ve 1986 yılları arasında 3 kez yılın haltercisi seçildi. 1986 Sydney'de Türkiye Büyükelçiliğine sığınmıştır ve bundan sonra Türkiye adına yarışmaya başlamıştır. Boyunun 1.47 m olmasından dolayı 'Cep Herkülü' lakabı vardır. Dünyada kendi ağırlığının 3 katını kaldırabilen 3 insandan birisidir. Tüm zamanların en büyük haltercilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Maalesef 2017 yılı içerisinde aramızdan ayrılmıştır.

Kenan Sofuoğlu (Motorsiklet)
Sakarya doğumlu Kenan Sofuoğlu ilk kez 2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğunu kazanmıştır. Aynı başarısını 2010, 2012 ve 2015 olmak üzere üç kez daha tekrar etmiştir. Motorsiklet şampiyonaları tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir isimdir.

Tanju Çolak (Futbol)
Türk futbol tarihinin en golcü ismidir. 1987 - 1988 sezonunda Galatasaray forması ile 39 gol atarak Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü kazanmıştır.

Semih Saygıner (Bilardo)
İlk Dünya Bilardo Şampiyonluğunu 1994 yılında 30 yaşındayken kazanmıştır. Hollanda ve Portekiz liglerinde profesyonel olarak oyunculuk yapmıştır ve Türkiye'de bilardonun federasyonlaşmasını sağlamıştır. Tarihe 'Semih Saygıner'in Sihirli Vuruşları' ismi ile kendi özel 42 vuruş tekniği vardır.

Hamza Yerlikaya (Güreş)
Dünya minderlerinde 17 yaşında şampiyon olarak tarihe adını yazdırmıştır. Grekoromen güreşte Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlukları vardır. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği kendisine 'Asrın Güreşçisi' unvanını layık görmüştür. Şimdilerde ise Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı ile güreş sporunun içerisinde kalmıştır.

Editör: Haber Merkezi