Nilüfer Belediyespor’un Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı’nda yer alan Hakan Akkaya, Milli Takım formasıyla katıldığı 2017 Tekerlekli Sandalye Eskrim Gençler Dünya Şampiyonası’nda büyük başarı elde ederek bütün Türkiye’yi gururlandırdı.

Polonya’nın Varşova kentinde düzenlenen 2017 Tekerlekli Sandalye Eskrim Gençler Dünya Şampiyonası’na katılan 22 yaşındaki milli sporcu Hakan Akkaya, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Milli Takım formasıyla muhteşem bir performans sergileyen Akkaya 23 yaş altı flore kategorisinde rakiplerini eleyerek dünya şampiyonluğunu elde etti.

HEDEF 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI Türkiye’ye altın madalya kazandıran Hakan Akkaya, başarısını Halk Evi’nde ziyaret ettiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı. Kendine güvendiğini ve bu başarıyı elde edeceğini bildiğini kaydeden Akkaya, Türkiye’ye kazandırdığı madalyadan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Dört aydır disiplinli şekilde çalıştığını ifade eden Akkaya, "Çok çalıştım ve şampiyonluğa uzandım. Türkiye ve Nilüfer’e böyle bir başarı kazandırdığım için mutluyum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılarak derece elde etmek. Bana çalışmalarımda destek olan başta Başkan Mustafa Bozbey olmak üzere bütün kulüp yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Mustafa Bozbey de elde ettiği başarı için Hakan Akkaya’yı kutladı ve Nilüfer Belediyesi adına ödül verdi. Hakan Akkaya’nın başarısının herkesi gururlandırdığını söyleyen Bozbey, “Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcusu olarak ülkemize dünya çapında madalya getirmesi bizi çok mutlu etti. Onu daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum. Spor kenti Nilüfer’de verdiğimiz emeklerin karşılığını görmek ayrıca mutluluk verici. Kendisini yürekten kutluyor desteğimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi