15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin ilki Uludağ Zirvesine tırmanış oldu. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl temsilciliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uludağ Zirve tırmanışına İnegöl Belediyespor kulübünün 11 dağcısı katılım gösterdi. Bu anlamlı günün ikinci etkinliği ise Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonu ile gerçekleştirilen Doğa Yürüyüşü etkinliği idi. Babasultan-Akıncılar- Yeniceköy arasında gerçekleştirilen yürüyüşte 15 Temmuz şehitleri unutulmadı.

TÜRKİYE GENELİNDE 15 ZİRVE TIRMANIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bir asra bedel bir gece olan ve ikinci bir İstiklal mücadelesi örneği sergilenen 15 Temmuz Gecesini unutmamak ve unutturmamak, 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü daha da anlamlı kılmak adına Türkiye Dağcılık Federasyonunu tarafından Türkiye genelinde 15 Temmuz günü 15 zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

ULUDAĞ ZİRVE TIRMANIŞI

Düzenlenen 15 Zirve Tırmanışının Bursa ayağı ise Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa il temsilciliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.15 Temmuz şehitleri anma Uludağ zirve tırmanışı Bursa dağcılık kulüpleri katılımıyla Uludağ oteller bölgesinde başlayıp büyük zirvede düzenlenen anma programıyla son buldu. İnegöl Belediye Spor kulübünün 11 dağcısının da katıldığı zirve tırmanışında toplam 42 kişi yürüyerek ve 10 kişi de büyük zirve altından kaya tırmanışı ile bu anlamlı etkinliği tamamladı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜLER

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte ise doğaseverler 15 Temmuz şehitleri için yürüdüler.

15 Temmuz sabahı Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde doğaseverler, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler eşliğinde yürüyüşün başlayacağı Babasultan’a doğru yola çıktılar. Babasultan’a gelinmesinin ardından araçlardan iniş yapan doğaseverler burada ilk olarak yürüyüş esnasında ve genel olarak doğa ortamında yapmaları ve yapmamaları gerekenler konusunda bilgilendirildi. Babasultan’dan başlayıp İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerini keşfederek devam edilen doğa yürüyüşünde keyifli anlar yaşandı. 15 Temmuz şehitlerinin unutulmadığı etkinlik daha sonra Akıncılar Mahallesine yürüyüşle devam edildi. Doğanın her türlü güzelliğinin yaşandığı doğa yürüyüşü sırasında verilen molalar yürüyüşe ayrı bir renk kattı. İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerinin ortaya koyulduğu doğa yürüyüşü Yeniköy Mahallesindeki gölete ulaşılmasından sonra Dostum tesislerinde son buldu.

Editör: Haber Merkezi