Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, ‘Doğa Seni Çağırıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Bursa’nın sahip olduğu doğal zenginlikler ve yapılabilecek doğa sporlarının tanıtımı yapıldı.

Bursa’nın doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtılacak önemli şehirlerden olduğuna vurgu yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Doğa turizminin son yıllarda çok ciddi itibar gördüğünü ve Bursa’nın da bu noktada çok müstesna mekanlara sahip olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren bu programı sadece Bursa düzeyinde değil, Türkiye, hatta dünya sathında tanıtabilmek adına etkinlikler icra edelim" dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Gürsumuz sahip olduğu doğal zenginlikleriyle işlenmemiş bir cevher gibidir. İlçemizin doğal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek gerek doğa sporlarında gerek turizm alanında gelişimini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Bu etkinlikte, Gürsumuz’a ait doğal zenginliğin ana tema olarak öne çıkarılması bizleri mutlu etti" dedi.

Doğanın tüm renklerini içinde barındıran zenginlikleri ile doğa sporlarına elverişli mekanlar ve imkanlarla dolu Bursa’yı, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, doğa sporlarını ve doğa turizmini insanlara anlatmak ve sevdirmek, doğaseverleri buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında; dağcılık, bisiklet, okçuluk, kano, yelken, izcilik, kayak– snowboard, hava sporları, atçılık, mağaracılık, motor sporları, oryantiring, dalış, off – road, kamp–karavan ve spor tırmanış gibi doğa sporları branşlarında faaliyet gösteren kulüp ve derneklerin çalışmaları tanıtıldı.

Editör: Haber Merkezi