Uludağ Dağcılık Kulübü´nün (ULUDAK) her yıl 19 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle düzenlediği ve bu sene 8.’si gerçekleştirilen ‘Geleneksel 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü’ başarıyla tamamlandı.

Baraklı Gölet’inden başlayan yürüyüş, yoğun sis ve karayel altında Çavuşdüzü belinde dağcıların günün anlam ve önemine dair yaptığı törenle devam etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için saygı duruşunda bulunan dağcılar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı da okurken, duygusal anlara imza atıldı. 5 saatlik bir yürüyüş ile Kuru Dere, Yumaklı Yayla üzerinden Balabancık Yayla’ya varan dağcılar, Balabancık’ta kamp kurdu. 1. Kamp yeri olan Balabancık yaylada konaklayan dağcılar, ertesi gün de Kıran Köye geçti. Taşpınar Deresi, İmamyolu Sırtı, Akdere, Kıran Kuzu Yatağı, Kıran Şelalesi ziyaret edildikten sonra Kıran Köye varan dağcılar etkinliklerini tamamladıktan sonra Bursa’ya döndü.

Zorlu hava koşullarında gerçekleştirilen etkinlik sonunda ULUDAK, faaliyete katılan Koza Dağcılık, Doğader ile Zirve Dağcılık temsilcilerine ve etkinliğe destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi