Kültürpark’taki Sadabad Sarayı’nda Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘engelsiz’ dayanışma etkinliğine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, AK Parti Yıldırım İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Salih Mert, Bursa Felsefe Kulübü Derneği Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRECEK

Sivil Toplum Kuruluşlarının bireyin toplumdaki yerine ilişkin ciddi katkısı olduğunu, gerçekleştirilen iş birlikleri ile faydalı çalışmalara imza atılacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiren kıymetli dernek başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bizler de bu tip hizmetlerde elimizden geldiğince, imkanlarımızın ölçüsünde sizlerin yanında olacağız. Bu tür işlerde sivil toplum kuruluşlarının desteği önemli. Türkiye’de bireyin toplumsal hayattaki yerine ilişkin sivil toplum kuruluşlarının ciddi katkıları var. Bu anlamda engelli dayanışma derneklerimizin katkılarını biz çok daha fazla önemsiyoruz. Yıldırım’da, Bursa’da ve Türkiye’nin birçok yerinde engelli kardeşlerimize derneğimizin ciddi desteği olmuş. Bundan sonraki süreçte de güzel iş birliğimizi sürdürerek daha da ileri taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

BİRLİK BAŞARIYI GETİRİR

Hükümet ve sivil toplum kuruluşları birlikte çalıştığında başarılı hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, “Bu anlamlı buluşmayı gerçekleştiren dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. BEDD’in sivil toplum kuruluşlarının örnek timsali olduğunu düşünüyorum. Sahada yaptıkları tecrübelerle bizim göremediğimiz birçok alandaki boşluğumuzu telafi etmemize yardımcı olduklarına inanıyorum. Bu anlamda hem sivil toplum kuruluşları hem de Hükümet olarak bizler, ortak çalıştığımız takdirde neler başardığımızı hep birlikte görüyoruz. Eğer biz bir ve bütün olursak başarılı oluruz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın dernek çalışmalarında yanlarında olacağına olan inancının tam olduğunu dile getiren Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, “Başkanımızı ziyaret ettiğimde bir planımdan bahsettim. Herhangi bir beklentimiz olmadığını ifade ettim. Başkanımızın her zaman yanımıza olacağından eminim. Ancak benim daha çok kendisinin yanında olmam lazım ki engellilerimiz için daha çok çalışma yapalım. Ben üzerime ne düşüyorsa vazifem olarak yapmaya hazırım. Başkanımıza destekleri için şahsım ve engelli kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HAYATA RENK KATTILAR

Öte yandan Başkan Oktay Yılmaz, ‘renkli’ bir etkinlikte vatandaşlarla buluştu. Yıldırım Belediyesi’nin destekleriyle dahil olduğu, Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından ülke çapında gerçekleştirilen ‘Color Sky 5K’ etkinliğinin Bursa etabında, Başkan Oktay Yılmaz, her yaştan iki bini aşkın sporseverle renkli koşu festivalinde yerini aldı. Başkan Yılmaz, tüm dünyaya yayılan, bir koşu festivali olan Renkli Koşu’da, Color Sky 5K ile stresinizi bir kenara atan ve hayatına renk katan vatandaşlarla 5 kilometrelik parkur boyunca koştu. Katılımcıların üzerlerine gıda boyasıyla renklendirilmiş sarı, pembe, mor, yeşil renkte tozlar atılmasıyla, rengarenk bir görünüm ortaya çıktı.

KALPLERDEKİ ENGELİ AŞALIM

Sosyal sorumluluk yönüyle öne çıkan etkinlikte ‘Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ ile ‘Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’nın çalışmalarına farkındalık oluşturmak, engellilere destek olmak ve sağlıklı yaşam için koştuğunu belirten Başkan Yılmaz, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Böylesine anlamlı bir projeye, ‘Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ ile ‘Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’ özelinde ve tüm engellilerimiz için farkındalık oluşturmak adına dahil olduk. Engelleri nedeniyle sağlıklı insanların rutini olan yürümeyi dahi gerçekleştiremeyen, koşmayı belki de doğuştan hayal eden insanlarımıza destek olmak, fiziki engellerin yanında kalplerdeki engelleri de aşmak ve engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalara farkındalık uyandırmak için bu etkinliğe katıldık. Engelli vatandaşlarımız için yapılması gereken çalışmalarda belediye olarak imkanlarımız dahilinde yer alacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi