Meclis toplantısında grubu adına açıklama yapan İYİ Parti Karacabey-Büyükşehir Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Adnan Akın, stadın isminin değiştirilmesini önererek; "Ülkemizin her bir yöresinin, gerek kültürler yönünden gerekse tabii güzellikler ve tarih açısından ne kadar değerli olduğunu geçtiğimiz hafta sonu yapılan kültür gezisi ile bir kez daha anlamış olduk. Alinur başkanımıza ve onun nezdinde bu organizasyona katkı koyan tüm birimlerimize teşekkür ederiz. Bu geziden her meclis üyesinin çıkardığı birtakım dersler vardır diye düşünüyorum.

1929 yılında Atatürk'ün 1000 TL'lik bağışıyla başlanan stat yapımı ne yazık ki Recep Altepe döneminde meydan ve miting alanı yapılmak kaydıyla yıkımı sağlanmıştı. Daha sonra da Millet Bahçesine dönüştürülmüştü. Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan ve Geçen sezon "Bitci Timsah Park"olarak söylenen yeni Bursaspor Stadı'nın adı sözleşmenin bitişiyle birlikte TFF kayıtlarına yeniden "Bursa Büyükşehir Belediye Stadı" olarak geçmiştir. Fenerbahçe yöneticilerinin kendi statlarının ismini Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olarak değiştiriyorsa; bunu biz neden yapmıyoruz? Bugün verdiğimiz, gündeme alınan önergemizin ilgili komisyonda görüşülerek bu ahde vefanın yerine getirilmesini talep ediyoruz. Stadımıza Atatürk isminin verilmesi ile ilgili şu an binlerce kişinin kampanyaya katıldığı Bursalıların talebini göz ardı etmemiz mümkün değildir. Maddi destek çıkarak Bursalı spor sevenlerimize stat kazandıran Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün adını tekrar gündeme getirilerek, stadımızın adının Bursa Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesini arzu etmekteyiz.

Bizler, kendi bölgelerimize hizmet etmemiz için halkımız tarafından seçilerek , buralara gönderilmiş kişileriz. Tabii ki yönetim iş üretecek, muhalefet de yürütmenin yaptığı veya yapacağı faaliyetlerini olumlu veya olumsuz eleştirerek, hataların en aza indirilmesini sağlayacaktır. Evet bazen tartışmalar sert olabilmektedir. Ama bu hiçbir zaman birbirimizi kıracak duruma gelmemelidir. Çünkü biz seçilmişler BURSA için geleceğin Bursa'sı için buradayız. Bursalı seçmenler, Yapılan çalışmaları beğenmiyorsa, seçim günü tercihini değiştirerek başka bir adayı belediye başkanı olarak seçebilir. Bu demokrasinin kuralıdır. Seçilmişler her zaman atanmışların önünde olmalıdır, olmak zorundadır. Çünkü kendi seçmenlerine karşı bir sorumluluğu vardır.

Uludağ Üniversitesi‟nin, 9 Kasım‟da ihalesini iptal ettiği, Bursa-Ray Metro durağının yanındaki ormanlık alanını, imar planında görünmeyen "Raylı Sistemler Depolama Alanı" olarak yeniden ihaleye çıkarması ile ilgili büyükşehir belediye Başkanı olarak bir talebiniz var mıdır? "Kampüsteki 93.500 metre karelik ormanlık alanı yeniden ihale edilip, kiralama kararının ardındaki gerçek niyet nedir? Acemlerdeki depolama sahasını buraya mı taşımayı düşünüyorsunuz? Taşınacaksa o zaman boşalan alana ne yapacaksınız?" Bu konuda bir açıklama yaparsanız seviniriz.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının 2 yıl 7 ay 15 gün ceza alması ve hak mahrumiyeti oluşturulması biz seçilmişlerin de tepki gösterdiğimiz gibi tüm türkiyede de infiale neden olmuştur.

11. Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül "Bugünkü mahkeme kararı, sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye‟ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir."

Eski TBMM Başkanı ve aynı zamanda ceza hukukçusu olan Sayın Bülent Arınç'ın "Mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcı.", Sayın Hüseyin Çelik‟in, "1998'de İBB Başkanı iken Sayın Erdoğan'a verilen ceza ile bunun ne farkı var?" şeklindeki açıklamaları da yaşanan tepkilerin bir yansımasıdır" ifadelerini kulandı.

Editör: Haber Merkezi