Her zaman Bursaspor’un yanında olan Nilüfer Belediyesi'nden, kentin marka değerine bir destek daha geldi. Nilüfer Belediyesi, Meclis kararıyla Beşevler Mahallesi’nde bulunan 340 metrekarelik alanı Bursaspor Kulübü Derneği'ne 25 yıl süre ile "Bursastore Mağazası" yapılması için  tahsis etti. Yer tahsisine ilişkin protokol Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay arasında imzalandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen protokol imza törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Sağlık ve Spor Komisyonu üyeleri, Bursaspor Genel Müdürü Erhan Başoğlu ve basın mensupları katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin marka değeri olan Bursaspo'un bu değerinin daha da artırılması anlayışı ile yeni bir projeyi daha protokolle somutlaştırdıklarını açıkladı.Bursaspor'un 3 milyonluk kentin çimentosu ve birleştirici gücü olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu: "Her kent yöneticisinin, her idari yöneticinin, Bursa’da yaşayan herkesin Bursaspor’a maddi manevi destek vermesi gerekiyor. Bursaspor başarılı olursa,  Bursa başarılı olur, Bursaspor marka olursa Bursa marka olur. Bursaspor dünyada tanınan bir kulüp olursa, o zaman esnafımızın da, işadamımızın da, ticaret yapanların da yüzü güler. Dünyada bunun örnekleri çok. Bursa da, Bursalılar da, sporda marka olan Bursaspor'u yukarılara taşıyabilirse, bu sonuç herkes için bir kazanç anlamına gelecektir" dedi.

Bozbey: Bursaspor'a sahip çıkmaya devam edeceğiz
Nilüfer Belediyesi olarak, her fırsatta Bursaspor'a sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya da devam ettiklerini belirten Başkan Bozbey, "Bursaspor’a dün sahip çıktık, bugün sahip çıkıyoruz, yarın da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bursaspor'un bizimle bağları da var. Bursaspor ile hem kentlilik bağımız var hem de Bursaspor tesislerinin Nilüfer Özlüce olmasından dolayı da bir bağımız var. 2012 yılında Bursaspor'u dijital platformla biz buluşturduk. www.bursaspor.org.tr adresinin yanı sıra, 21 ayrı mikro internet sitesi ve akıllı telefon uygulamaları, Nilüfer Belediyesi'nin katkılarıyla yaşama geçirildi. Bursaspor'un Özlüce’deki tesislerine de yapısal anlamda katkılarımız oldu. Buraya yeni bir antrenman sahası da kazandırdık. Tüm bunların yanında, yeni stadyumda bir loca kiralayarak bu konuda öncülük ettik. Geçen yıl, Barış Spor Salonumuzu da Bursaspor Basketbol takımının kullanımına sunduk. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Şimdi de Bursaspor Başkanımız Ali Ay ile  imzalayacağımız protokolle, Beşevler'de bize ait  340 metrekarelik bir alanı kulübümüze Bursastore yapılması için tahsis ediyoruz. Kullanım alanı, mimarisi ve ürün çeşitliliğiyle büyük bir değişimle Bursaspor tutkunlarına seslenecek olan bu mağaza anlayışına biz de vereceğimiz yerle katkıda bulunalım istedik" dedi.

Başkan Bozbey, her türlü desteği verecekleri Bursastore’ın, biran önce faaliyete geçmesiyle Bursaspor'a kalıcı bir gelir sağlanacağının altını çizdi. Başkan Bozbey, Bursastore’ların Bursa’da artırılması hatta Türkiye geneline de yayılması gerektiğini de belirtti. Bozbey, "Çünkü ben inanıyorum ki başka kentlerde de Bursasporlular var. Onlar da  Bursaspor ürünlerinden almak isterler" dedi.

Bozbey’den çağrı: Bursaspor ürünlerini Bursastore’lardan alın 
Bursaspor camiasına da çağrıda bulunan Başkan Bozbey, "Alışverişlerinizi özellikle Bursaspor’un sahip olduğu Bursastore’lardan yapın, başka alanlardan yapmayın, çünkü orijinal ürünleri sadece Bursastore'larda bulursunuz. Bursa'da yaşayan, nefes alıp veren herkese başta idareciler olmak üzere, işadamlarımıza, esnafımıza,  Bursaspor'a sahip çıkmaları, destek vermeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Eğer herkes Bursaspor'a sahip çıkarsa işte o zaman Bursaspor yüzde yüz başarıyı yakalayacak ve şampiyon bir takım olacaktır" dedi.

Ali Ay: Bursaspor taraftarı orijinal olmayan formayı almamalı
Bursaspor Başkanı Ali Ay da konuşmasına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e, verdiği destek için teşekkür ederek başladı. Ay, "Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey ne kadar büyük bir Bursasporlu olduğunu yaptıklarıyla göstermiştir" dedi. Bir kulübün mali ve sportif başarısının aynı anda yürümesi gerektiğini belirten Ay, bunlardan birinin eksik olması durumunda kulübun başarılı olamayacağını belirtti.
Bursaspor’un şuanda yaklaşık 280 milyon TL gelir getirecek bir stadyumu olduğunu vurgulayan Ay, şöyle devam etti: "Ben, geçmiş yıllardan bugüne kadar olan Bursastore’lardaki satışlardan memnun değilim. Bugün İstanbul takımları 300-350 bin adet forma satarken, maalesef Bursa’da satılan forma sayısı 10 bin adet. Onwin İstanbul'da orijinal olmayan formalar satılmazken, Bursa’da stadyumun etrafında taklit formaların satıldığını görüyorum. Taraftarın bunlara kesinlikle izin vermemesi gerekiyor. Biz, ne yaptıysak bu konuda başarılı olamadık. Eğer taraftar bu taklit  formaları almazsa, bu kişiler o formaları zaten satmazlar. Bursastore’ları çoğaltmak istiyoruz. Bu konu hakkında çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Gelecek yıl herkes görecek yılda 3-4 defa koleksiyon hazırlayacağız ve storeları Bursaspor'a yakışır hale getireceğiz. Ciroları en az 2-3 kat artırmayı düşünüyoruz. Bunun için de taraftarlarımızdan katkı bekliyoruz. Nilüfer'de açacağımız Bursastore ile ciromuzu 3-4 kat artıracağız. Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey ile Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay yer tahsisine ilişkin protokolü imzaladı.
Editör: Haber Merkezi