Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’le bir araya gelerek yüzme branşında sürdürülen çalışmalarla ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Yüzme branşında altyapı çalışmalarının güçlenerek devam ettiği ve Türkiye’deki 20 Olimpik Merkezden birinin olduğu Bursa’da yüzme çalışmaları güçlenerek sürüyor. Olimpiyat hedefine emin adımlarla ilerleyen Bursa Olimpik Hazırlık Merkezinde 4 branştan biri olan yüzmede sürdürülen çalışmaları incelemek için Bursa’ya gelen Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’le de  bir araya geldi. Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve As Başkan'ı Salih Başparmak’ın da eşlik ettiği toplantıda Bursa'da yüzme branşında başlatılan çalışmalar ve projeler masaya yatırıldı. Son 5 yılda Bursa’da artarak sürdürülen altyapı çalışmaları ve Federasyonla işbirliği doğrultusunda planlanan çalışmaların da masaya yatırıldığı toplantıda, Bursa’nın yüzme branşında önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Şahin, Bursa’nın son yıllarda yüzme branşında merkez haline geldiğini altyapı çalışmaları ve tesis olanakları ilede Türk yüzmesinin lokomotif iline dönüştüğünü söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçelere yapılan yarı olimpik yüzme havuzlarıyla birlikte artan çalışmalar ve sürdürülen projelerle Bursa’nın hem tesis hem de sporcu potansiyeli bakımından merkez illerden biri olduğunu ifade eden Şahin, bu doğrultuda Federasyon ve yerel yönetimlerle işbirliğini güçlendirerek Bursa’yı yüzme branşında daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

Federasyon Başkan'ı Yalçın'da Bursa'daki çalışmalara önemli destek sağladıklarını, yakınen takip ettiklerini ve kentin yüzme potansiyelini çok iyi kullanmaya başladığını belirtti. Bursa yüzmenin merkezi haline geldi. Federasyon olarak Bursa'ya özel bir değer veriyoruz ve Bursa özelinde ÇALIŞMALARI daha da yoğunlaştıracağız. Yeni sezonda hem BAZI milli takım kamplarını hem de ulusal ve uluslararası müsabakaları da Bursa'da planlıyoruz. Kısa sürede bir antrenörlük kursunu da Bursa'da açacağız ve Bursa'ya olan desteği sürdüreceğiz dedi. Ayrıca toplantıya eski yüzme federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Bursagücü spor kulübü Başkan'ı Hayrettin Özbağkıran, teknik kurul üyesi Metin Vatansever ve federasyon danışmanı Yasin Atıl katıldı.

Editör: Haber Merkezi