Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutup spor ahlakı ve spor kültürüne sahip bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları’na ilgi her geçen yıl artıyor. Okulların kapanmasının ardından, yaz spor okulları kapsamında açılan yüzme kurslarından yararlanmak isteyen çocuk sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 65 civarında bir artış olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye olarak hedefimiz kente ve yaşayanlarına değer katan, özellikli ve kaliteli hizmet sunmak ve bu hizmetlerimizden halkımızın dilediğince faydalanmasını sağlamak. Başta çocuklarımız olmak üzere, her yaştan insanımızın faydalanması için yaptığımız tesislerimizin dolduğunu görmek, yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunun birer göstergesi. Bu sonuç bizleri mutlu ediyor. Yüzme, tenis, basketbol, temel jimnastik, judo, kablolu su kayağı, modern dans, drama, bebestad atletizm oyunları ve çocuk atletizmi gibi pek çok farlı branşta düzenlediğimiz Yaz Dönemi Spor Okulları’na katılan çocuklarımıza, kurs sonunda birer sertifika verilecek” dedi.

Hafta içi 4, hafta sonu 3 dönem olarak planlanan yüzme kurslarına katılan çocukların, pazartesi hariç her gün eğitim aldıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “6-14 yaş grubundaki çocuklarımızdan hafta içi olanlar 10.00-17.00, hafta sonu gelenler ise 10.00-13.00, Ertuğrul Sağlam Tesisleri’nde yalnızca 04-05 yaş grubu için açtığımız kurslara katılan çocuklarımız, 11.00-15.00 saatleri arası profesyonel antrenörlerimiz nezaretinde yüzme öğreniyor. Ayrıca, havuzlarımıza yıl boyu devam eden vatandaşlarımız, 18.30-21.30 saatleri arası havuzlarımızdan faydalanıyor. Osmangazi’de her gün havuz zamanı diyerek vatandaşlarımızı yılın 365 günü yüzmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Yüzme eğitimlerinin başladığı ilk günde çocukları ile birlikte havuzlara gelen anne babalar büyük bir heyecan yaşarken, çocuklara böyle bir imkan sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi’nin açtığı yüzme kursundan faydalanmak isteyenler Atıcılar Havuzu için 253 25 79, Demirtaş için 262 25 76, Fatih Çiftehavuzlar için 245 25 79, Ertuğrul Sağlam Tesisleri için ise 249 20 85 numaralı telefonları arayabilir. Ayrıca, yaz spor okullarının diğer branşlarına katılmak isteyen çocuklar, 243 73 43 numaralı telefonları arayarak müracaat edebilecek.

Editör: Haber Merkezi