Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin en modern ve tam donanımlı 200 yataklı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi, milli takımların ve Federasyonların aranılan adreslerinden biri oldu.

Yaklaşık 9 ay önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin en modern ve tam donanımlı 200 yataklı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi kısa sürede sporcular tarafından yoğun rağbet görmeye başladı. Hizmete girdiği günden bu yana judo,  karate, yüzme, güreş, atletizm, masa tenisi, boks ve voleybol gibi birçok federasyonun milli takımlarına ev sahipliği yapan Sporcu Kamp Eğitim Merkezi milli takımların ve Federasyonların adeta göz bebeği haline geldi. Bu kapsamda Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenecek olan Gençler Güreş Avrupa Şampiyonasına hazırlanan güreş bayan milli takımı da Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kampa girerek şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanma fırsatı buluyor.

MİLLİLERDEN ŞAHİN’E ZİYARET
Gençler Güreş Avrupa Şampiyonasına hazırlanmak için Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kampa giren güreş bayan milli takımı ve teknik direktör Yılmaz Arslan ziyaret ettikleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’e Türk sporuna ve Bursa’ya kazandırılan Sporcu Kamp Eğitim Merkezi için teşekkür etti. Bursa’nın tesisleşme ve sportif çalışmalarda ivme kazandığını belirten teknik direktör Yılmaz Arslan, “Bursa’da kamp yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah Bursa'daki başarılı kamp döneminden sonra Avrupa Şampiyonasından madalyalarla döneceğiz, bizlere bu imkanları sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"BURSA MİLLİ TAKIMLARIMIZIN EVİ"
Bursa'nın birçok milli takım kampına ev sahipliği yaptığını belirten İl Müdürü Şahin ise, "İlimizde tesisleşme ve yapılan organizasyonlar her geçen gün artıyor. Milli takımlarımıza çalışmalarını yürütebileceği tüm imkanları İl Müdürlüğü ve yerel yönetimler olarak sunuyoruz.  Federasyonlarla sürdürdüğümüz yakın ilişkilerimizin yanısıra Bursa'daki spor dinamikleri ile uyumlu çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda sporcularımıza şampiyonluk hedefleri doğrultusunda devletimizin vermiş olduğu imkanları en iyi şekilde sağlıyoruz” dedi. Şahin, Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenecek olan Gençler Güreş Avrupa Şampiyonasına katılacak olan sporculara başarılar diledi ve milli takım sporcularına Bursa hatırası hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi