Spor kenti Nilüfer, yine dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle Bursa’da ilk kez 2016 BVA Beach Tour düzenlenecek.
Plaj voleybolunun kalbinin atacağı ve 3 gün sürecek olan turnuvada, 6 ülkeden toplam 30 takım kadın ve erkek kategorilerinde mücadele edecek. Karşılaşmalar Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle kente kazandırılan Plaj Voleybolu Sahası’nda gerçekleşecek.

Organizasyon öncesi Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi  Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Betmarino Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çorbaçı , Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık ile TVF Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci katıldı. Basın toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, ÜniSporFest ve binlerce lisanslı sporcusu olan Nilüfer Belediyespor ile onbinlerce insana spor yapma imkanı sunduklarını söyledi.

Bozbey: Sporu yaşam tarzı haline getirmek istiyoruz

Kente, modern tesisler kazandırarak sporu yaşam tarzı haline getirmek istediklerini belirten Başkan Bozbey, “Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğiyle yaşama geçirdiğimiz Cengiz Göllü Voleybol Salonu’yla Bursa’da voleybolun kalbi Nilüfer’de atıyor. Barış Spor Salonu, Bursaspor’a verdiğimiz destekler çerçevesinde yeşil-beyazlı takımın basketbol branşının antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor. Kente kazandırmak için gün saydığımız İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz. Türkiye’nin cimnastik branşına adanan ilk ve tek salonu, Beşevler Cimnastik Salonu da kapılarını genç sporcularımıza açtı. Burada antrenmanlar devam ediyor, minik sporcularımız katıldıkları yarışmalardan madalyalarla dönüyor. Bunlar, Nilüfer’e neden spor kenti dediğimizi sizlere anlatan sadece birkaç örnek. Bizim hedefimiz Nilüferlileri sporun farklı branşlarıyla buluşturabilmek” dedi.
TVF işbirliğiyle kente Plaj Voleybolu Sahası kazandırmanın heyecanını da yaşadıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hem yaz aylarında  hem de kışın karşılaşmalara ev sahipliği yapabileceğimiz bu saha, şu anda tamamlanma aşamasında. Ancak, sahamız daha şimdiden uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu turnuva, 3 Haziran’da başlayacak ve Bursa’da ilk kez gerçekleşecek olan ‘Balkan Beach Tour’ olacak. Böylelikle kentimizde, plaj voleybolu heyecanını tüm sporseverlerle birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

6 ülkeden 30 takım mücadele edecek
Turnuvanın 3-5 Haziran tarihleri arasında 6 ülkeden takımların katılımıyla gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Bozbey, “Balkan Beach Tour Bursa etabı, kadınlar ve erkekler kategorilerinde Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Kosova ve Türkiye’den toplam 30 takıma ev sahipliği yapacak. Turnuvanın ilk gününde Ana Tablo maçları yapılacak. Çeyrek final karşılaşmalarının ikinci gün yapılacağı organizasyonun son gününde de final heyecanı yaşanacak” dedi.

Turnuvaya girişler ücretsiz
Organizasyona girişlerin ücretsiz olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Spor kenti Nilüfer’de gerçekleştireceğimiz bu önemli organizasyona sesimizi duyan herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Değirmenci: Dünya sıralamasına puan veren önemli organizasyon
Balkan Beach Tour’un dünya sıralamasına puan veren bir organizasyon olduğunu kaydeden TVF Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci de “Türkiye Voleybol Federasyonu olarak tesisleşmeye çok önem veriyoruz. Nilüfer Belediyesi’nin izlediği yol gibi bizler de Türkiye’nin dört bir yanında tesisleşme çalışmaları başlattık. 2013 yılından bu yana plaj voleybolu sporunun gelişmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Bursa’da bu hareketi başlatmamız stratejik açıdan çok önemli. Bu turnuvanın gerçekleşmesi, milli takımlarımıza da çok yardımcı olacak. 1996 yılından beri olimpik bir spor olan plaj voleybolunda hedefimize ulaşabilmemiz için de sporcularımızın öncelikle dünya sıralamasında puan toplaması gerekiyor. Bunların ilk adımları da Türkiye serisi. Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle Ağustos ayında da Nilüfer’de Türkiye Şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Bu tür organizasyonların da boyutlarına göre puanları değişiyor. Balkan Beach Tour’da kadınlar kategorisinde 5, erkekler kategorilerinde de 8 takımımız puan toplayabilmek için mücadele edecek. En iyi takımlarımızı getiriyoruz. Umarım ilk üç sırada yer alır. İlk 7’de yer alan takımlar da Uluslararası Voleybol Federasyonu kapsamında puan kazanıyor” dedi.

“Seyirci desteği çok önemli”
Balkan Beach Tour’un Avrupa’da çok ses getireceğini söyleyen Değirmenci, “Bu organizasyonun altına hep birlikte imza atacağız. Turnuva, bu yıl Brezilya’da gerçekleşecek olan olimpiyatlara katılan takımlar için de iyi bir hazırlık organizasyonu olacak” diye konuştu.

Bu tür organizasyonlarda seyirci desteğinin çok önemli olduğunu belirten Değirmenci, “Bursa halkının bu organizasyona katılımı çok önemli. Seyircinin olduğu müsabakalarda sporcular da büyük bir motivasyon içinde mücadele ediyor. Tüm Bursa halkını bu turnuvaya davet ediyoruz. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verdiği büyük desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Turnuvadaki ilk  karşılaşma 3 Haziran Cuma günü saat 09.00’da Cengiz Göllü Voleybol Salonu  yanındaki  Plaj Voleybolu Sahası’nda gerçekleştirilecek
Editör: Haber Merkezi