Avrupa pistlerinde adından sıkça söz ettiren şampiyon Besler, Borusan Otomotiv Motorsport'la birlikte GT4 Avrupa Şampiyonası ve Toksport WRT ile birlikte Prototype Cup Germany şampiyonasında Türkiye'yi temsil ediyor. Besler Türklerin arabaları çok sevdiğini fakat otomobil sporlarının Türkiye'de hak ettiği değeri görmediğinin altını çiziyor.

BABADAN OĞULA GEÇEN ŞAMPİYON RUH

2005 yılında Ralli Şampiyonu olan babası Mehmet Besler'in izinden giden Berkay Besler, 4 buçuk yaşında Karting sporuyla yarışlara başladı. Berkay bugüne dek 169 yarışa çıkarken bu yarışlardan 108'i yurtdışında, 61'i ise Türkiye'de gerçekleşti. BMW'nin fabrika pilotu olmayı hedefleyen Besler'in en büyük hedeflerinden biri de Le Mans Prototype 1'de (LMP1) yarışmak.

"OTOMOBİL SPORLARI ÖN PLANA ÇIKMALI"

Türkiye'de otomobil sporlarının tanıtımı iyi yapılırsa daha çok sevileceğini söyleyen Besler, "Prototype Cup Germany şampiyonasının ilk yarışı için Belçika'nın Spa pistindeydik. Takımla birlikte yaptığımız ilk Prototip yarışlarının ikisini de birinci bitirdik. Şampiyona 4 hafta sonu ve 8 yarıştan oluşuyor. İlk hafta sonunu tamamladık geriye 3 hafta sonu 6 yarış kaldı. Bu hafta sonu alabileceğimiz maksimum puanı aldık ve şu anda şampiyonada lider konumdayız. Türkiye'de otomobil sporlarının daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkler otomobilleri seviyor olsa da, yarışlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değiller" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi