Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 73 alanda 4 bine yakın kurs faaliyeti ile vatandaşlara hizmet veren kurum, spor alanında da kurs faaliyetleri yürütmekte.

Pek çok okulun bünyesinde, Gençlik Spor Merkezlerinde futbol, basketbol, tenis, yüzme, boks, karete, judo gibi bir çok branşta kurs faaliyetleri düzenleyen Osmangazi Halk Eğitim, İlçemiz Başöğretmen Ortaokulu'nda kız öğrencilere yönelik açtığı, 248 saat süreli "Atletizm" kursuna devam eden kızlar, 25 Mart'da Edirne'de yapılan Türkiye Kros Şampiyonası elemelerinde Bursa'ya, hem takım hem de bireyselde 1. ilk madalyası kazandırdı.

Sporcu Yıldız kuzuları makamında kabul eden Kurum Müdürü Mehmet Köse; "Vatandaşlarımıza beceri kazandırmada, becerilerini geliştirmede, mesleki donanım kazandırmada yaptığımız faaliyetlerimizin yanında sanat, müzik ve spor alanında da hizmet vermekteyiz. Okullarımızda açtığımız kurslarla öğrencilerimizin yeteneklerini keşfederek şehrimize, ülkemize kazandırmanın çabası içerisindeyiz.

Rahime Tosun eğitmenimiz liderliğinde başarılı olan; Fatma Işıl Özkan, Sude Demir, Evrim Yiğit, İrem Özkan, Sümeyye Çarboğa, Elif Cengizelim sporcu öğrencilerimiz Atletizimde 1,5 - 2 KM mesafeli koşuda hem takım hem de ferdi kategoride 1. olmaları bizleri mutlu etmiştir. öğrencilerimizi ve emeği geçen okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi