Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü bütün illerin yanı sıra Bursa’da da yapıldı.

Sarıkamış Harekatının 102’nci yıl dönümünde hem şehitlerimizi anmak hem onlara vefa duygumuzu göstermek hem de Sarıkamış'ın manevi iklimini gençlerimize hissettirmek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma yürüyüşü öncesi Teleferik istasyonunda tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Bursa İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İlçe, Şube ve Gençlik Merkezi Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dağcılar, gençler ve vatandaşların katıldığı törende saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Törende yaptığı konuşmada Sarıkamış’taki Allahu Ekber Dağları'nda 100 bine yakın şehidin bu ülke için canlarını feda ettiğini hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, "Gençlerimizle, Sarıkamış şehitlerimizi vefa duygusu içerisinde anmak için yürüyüş yapacağız. Bu manevi iklimin gençlerimizde oluşturulması çok önemli. Özellikle gençlerimizin bu yürüyüşe katılması bizleri çok mutlu ve memnun ediyor. Bizler de onları bu manevi iklim içerisinde milli-manevi değerlerimizle, ülke sevgisiyle, vatan sevgisiyle buluşturma arzusundayız. Sporcularımız, dağcılarımız, genç kardeşlerimiz hepsi burada. İnşallah şehitlerimizi vefa duygusuyla, rahmetle ve şükranla anacağız. Binlerce vatandaşın  katılımı ile Zeyniler Mahallesine bir yürüyüş yapacağız. Burası dik bir yamaç, tam o manevi iklimi gençlerimize yaşatabileceğimiz bir yer. inşallah gençlerimiz de o manevi iklimi alacaklar" dedi.

Düzenlenen bu anlamlı programa Üniversite olarak katıldıklarını belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ise, “Bugün karlı gün olması anlamlı oldu. O gün geri dönüşü olmayacağını bilerek giden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Törenin ardından katılımcılar Uludağ’ın eteklerindeki Zeyniler Köyüne doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3 kilometre yol yürüyen katılımcılar Zeyniler Köy Konağında yapılan çorba ve çay ikramının ardından kent merkezine döndü. Bursalı dağcılardan oluşan ekip ise, Zeyniler’den tarihi Cumalıkızık Köyüne yürüdü.

Editör: Haber Merkezi