Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Çeki Köyü'nde faaliyetini sürdüren Kayı Boyu Karakeçili Yörükleri Derneği'nin düzenlediği dostluk ve kardeşlik futbol turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. Dikkaldırım Beğenilir Halı Sahası'nda oynanan ve 2 Kasım 2019'da vefat eden ÇEKİDER yönetim kurulunun merhum üyesi İsmail Hakkı Kaya adına düzenlenen turnuva 5 hafta sürdü.

TAKIM ADLARI KÖYDEN

15 Aralık 2019'da başlayan turnuvada Eslikspor, Kocapınarspor, Kızılcıklarspor, Gocaçamspor ve Örenspor şampiyonluk için mücadele etti. Tek devreli lig usulü oynanan karşılaşmalar heyecan fırtınasına sahne oldu. Takımlar isimlerini Karakeçili Köyü'nün yöre, pınar ve tarihi çam ağacından aldı.

KIZILCIKLAR FIRSAT TEPTİ

Son hafta karşılaşmaları büyük çekişme içinde geldi. 7 puanı bulunan Kızılcıklarspor, Kocapınarspor'u yenmesi halinde son maça lider giren Eslikspor'un önünde turnuvayı şampiyon olarak tamamlayacaktı. Final niteliğindeki karşılaşma 6-5 Kocapınarspor'un üstünlüğüyle tamamlanınca Eslikspor şampiyonluğunu ilan etti.

EN CENTİLMEN ÖRENSPOR

Final niteliğindeki maçtan galip ayrılan Kocapınarspor ikinciliği elde ederken rakibine son maçta boyun eğen Kızılcıklarspor üçüncü oldu. Turnuvada Gocaçamspor dördüncü, Örenspor ise beşinci oldu. Turnuvada en az sarı kart gören Örenspor 'en centilmen takım' kupasını aldı.

BU KÖY BİRBİRİNİ SEVMELİ

Çeki Köyü Kayı Boyu Karakeçili Yörükleri Derneği'nin(ÇEKİDER) Başkanı Oktay Yıldız, aynı zamanda eniştesi olan İsmail Hakkı Kaya adına düzenledikleri futbol turnuvasından önce köy halkının kendi aralarında karşılaşmalar düzenlediğini hatırlatırken, " Geçen yıl da 40 yaş üzeri yaptı. Orada dostlukve arkadaşlık ortamını gördüm. Merhum eniştem de her maçta arkadaşlarını halı sahada yalnız bırakmamak için geliyordu. Bu köy birbirini sevmeli. Bu turnuva inşallah başlangıç olur" dedi.

Editör: Haber Merkezi