Bursa'ya modern çalışmalarıyla değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sağlıklı bir şehir hedefiyle gençleri spora teşvik etmeye devam ediyor. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından Hüdavendigar Kent Parkı’nda gerçekleştirilen sağlıklı yaşam yürüyüşü ve bisiklet dağıtımı töreninde, gençlerle bir araya geldi.

Bursa’nın sporda da öncü olması için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa’da gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirelim istiyoruz. Çünkü gençlerimiz, geleceğimizdir. Gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Gençlerimizin kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Gençlerimiz boş zamanlarını sporla değerlendirsin
Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tüm okulları desteklediklerini belirterek, "Gençlerimizi sağlıklı ve vizyon sahibi bireyler olması yolunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda başlattığımız ve yaklaşık 200 binin Jokerbet üzerinde gencimizin spor yaptığı ‘Okul Spor Etkinlikleri’nde gençlerimizi sportif ortamlarda buluşturalım istiyoruz. Gençlerimizin boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini ve şehrimizi, ülkemizi uluslararası arenada temsil etsinler istiyoruz. Bizler gençlerimizin yanındayız. Hedefimiz, sağlıklı yaşam ve sağlıklı nesillerin yetişmesidir" diye konuştu.

Başkan Altepe, geçen yıl başlatılan ‘Büyükşehir Okul Sporları’ projesinin sürdüğünü ve okullarında başarılı olan gençlerin ödüllendirilmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Kahya da Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen spor etkinliklerinin gençleri spora motive ettiğini kaydederek, kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Sağlıklı yaşam için yürüdüler
Konuşmaların ardından spor etkinliklerine katılım sağlayan okulların temsilcilerine plaket veren Başkan Altepe, 2 bin öğrenciyi temsilen başarılı 200 öğrenciye bisikletlerini hediye etti. Başkan Altepe, 100 metre bisiklet turu attığı programa 11 okuldan 2000 öğrenci ile birlikte de 1 km boyunca ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Programda ayrıca okullara spor malzemeleri de dağıtıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sağlıklı yaşam yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, spora ilgilerinin Büyükşehir Belediyesi’nin aktiviteleriyle arttığını belirterek, Başkan Altepe’ye teşekkür ettiler. Öğrencilerin sevgi seliyle karşılaşan Başkan Altepe, öğrencilerle fotoğraf da çektirdi. Keyifli etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı.
Editör: Haber Merkezi