Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş önderliğinde altyapıya yapılan yatırımlar sonuçlarını vermeye devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları da başarılarına yenilerini ekliyor.

Sporun lider kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bursa’ya  Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları son olarak İstanbul'da düzenlenen Türkiye Turkcell Bireysel Kısa Kulvar Küçükler Yüzme Şampiyonası'nda madalyalar kazandırdı. 3-5 Aralık 2021 tarihleri arasında Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü yüzücüleri, 4 Türkiye şampiyonluğu, 3 ikincilik, 1 üçüncülük, 1 dördüncülük, 1 beşincilik, 2 altıncılık, 3 yedincilik ve 1 sekizincilik kazanmayı başardı.

Şampiyonada Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Nusrat Allahverdi 14 yaş 50, 100 ve 200 metre kurbağalamada kürsünün en üst basamağında yer alırken, Özgür Yonca 14 yaş 200 metre sırtüstünde altın, 100 metre sırtüstünde gümüş madalyanın sahibi oldu ve 200 metre serbest stilde 6, 400 metre serbest stilde ise Türkiye yedinciliği elde etti.

Organizasyonda  Özgür Yonca, Mehmet Pekbilir, Nusrat Allahverdi ve Mehmet Ünal’dan oluşan Büyükşehir Belediyespor Bayrak Takımı 4X50 metre ve 4X100 metre karışık bayrak yarışında gümüş madalya kazanırken, 4X50 metre serbest bayrak yarışında üçüncülük kürsüsünde yer aldılar.

Şampiyonada ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Mehmet Ünal 100 metre serbest ve 50 metre kelebek yarışlarında yedinci olurken, 50 metre kelebek yarışında Türkiye sekizinciliği elde etti. Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyespor 4X50 metre karışık mix bayrak takımı Türkiye beşincisi olurken, 4X100 metre serbest bayrak erkek takımı Türkiye dördüncüsü, 4X200 metre serbest erkek bayrak takımı da 6. sırada yer aldı.

Editör: Haber Merkezi