Bursa’nın sporda da marka olması hedefiyle kentte, 7’den 77’ye herkesi spora teşvik eden Büyükşehir Belediyesi, çocuklar ve gençlerin sporla buluşması için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Nesiller, Daha Yeşil Bursa Projesi’ ile binlerce çocuğun yüzü güldü. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 17 ilçede yapılan spor etkinliklerinde başarılı olan 600 öğrenciye daha bisikletleri Atatürk Stadyumu Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi. Programda Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri’nin (BOSE) kapanış töreni de yapıldı.

Bursa sporda da marka
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirirken, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyor ve geleceğimiz olan gençlerimizin sporla buluşmasını sağlıyoruz. Bursa, sporun her dalında marka olmaya devam ediyor” dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyespor’un başarılarının örnek olduğunu hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyespor Kulübü Voleybol takımımız Avrupa Şampiyonluğu unvanını, Cev Challenge Kupası finalinde yeniden eline aldı. Masa tenisinde de bu yıl hem Avrupa hem de Süper Lig Şampiyonluğu Bursa Büyükşehir Belediyespor’un oldu. Gururlu ve mutluyuz” diye konuştu.
Bursa’da örnek faaliyetlere imza atıldığını anlatan Başkan Altepe, “Sporcu, sağlıklı, birikimli ve disiplinli bir gençliğin yetişmesi amacıyla gençlerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Ancak sağlıklı bir gençlik sağlıklı bir toplumu oluşturabilir. ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’ haftasında Atatürk Stadyumu Meydanı’nda çok güzel bir tablo var. Atatürk’ün yurdu emanet ettiği gençlerimizin başarılarını bizler de tebrik ediyor, 600 öğrencimizi daha bisikletle ödüllendiriyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’da herkesin sağlıklı ortamlarda spor yapmasına olanak sağlandığını sözlerine eklerken, ‘Sağlıklı Nesiller, Daha Yeşil Bursa Projesi’ kapsamında bugüne dek yaklaşık 5 bin öğrenciye bisiklet hediye edildiğini ifade etti.

Gençler sporla buluşuyor
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da spora ve sporcuya verdiği öneme dikkati çekerek, kentin sporda öncü olmasına destek sağlayan hizmetleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürvekili Arzu Ayyıldız ise Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bursa’nın her köşesinde binlerce gencin sporla buluştuğunu söyleyerek, gençlere önem veren Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Başkan Altepe, konuşmaların ardından başarılı öğrencilere bisikletlerini hediye etti.
Aynı zamanda Bursa’da 17 ilçede gerçekleştirilen, Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri’nin (BOSE) kapanış töreni de gerçekleştirildi. Başkan Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, stadyumdaki spor parkurlarını gezerek, gençlerle birlikte voleybol oynadı, penaltı atışı yaptı. Başkan Altepe, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, gençlerle günün anısına fotoğraf da çektirdi.

Editör: Haber Merkezi