Son yıllarda Bursa’nın önemli başarılar kazandığı boks branşında artarak sürdürülen çalışmalarla birlikte başarı çıtası yükseldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde eski boks salonunun modernizasyonu ve Büyükşehir Belediyesinin verdiği destekle Atıcılar’da yeni salonun hizmete girmesiyle birlikte hızlanan faaliyetler sporcuların başarılarını da artırdı.

Boks branşının gelişmesi için çaba harcayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, bu kapsamda Türkiye Şampiyonalarında 13 madalya kazanan sporcuları ve başarılarda katkısı olan antrenörleri ödüllendirdi. Atıcılar’daki boks salonunda düzenlenen törende Boks Federasyonu İl Pulibet Temsilcisi İsmet Terzi’ye de yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı plaket veren İl Müdürü Süleyman Şahin, yıllardır özlenen bir tablo ortaya çıktığını belirterek boks camiasının birlik içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Spor Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş, işadamları Sami Kömürcü, Hayati Yel, boks camiasının temsilcileri, antrenörler ve sporcuların katıldığı törende konuşan İl Müdürü Şahin, Bursa’nın boks branşında çok önemli bir altyapısı olduğunu da kaydetti. Bursa’nın boks branşının lokomotif illerinden biri olduğunu da vurgulayan Şahin, “Boks branşıyla yatıp kalkan büyüğümüz Kazım Aydın, İl Temsilcimiz İsmet Terzi, Abdülkadir hoca ve Ali İhsan gibi hocalarımız ile işadamlarımız var. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe bize katkı sağladı. Bu destek sayesinde Atıcılar’da boks branşına çok güzel bir salon kazandırdık. Son 3-4 yılda çok iyi bir noktaya getirdiğimiz boks branşını inşallah daha ileriye taşıyacağız. Nilüfer’de ferdi sporlar merkezi yapıyoruz. Orada da bir salon tahsis edeceğiz. Yine Yıldırım’da yeni bir kompleksin temelini atacağız. Gürsu’da da inşaatı devam eden Sporcu Fabrikası var. Oralar bittiğinde de boks ve mücadele sporları salonu tahsis edilecek. Boks branşı böylece modern salonlarla daha da güçlenecek. İl Müdürlüğü, yerel yönetimler ve özel salonlar olarak dört bir taraftan boks branşının yükselmesi için mücadele ediyoruz. Bu birliktelik devam ederse Bursa’da boks branşının hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Yürütülen çalışmalarla inşallah başta 2020 ve 2024 olmak üzere Olimpiyatlarda boks branşında Bursa’ya madalya kazandırmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Boks branşına verdiği destek için teşekkür ettiği İl Müdürü Süleyman Şahin’e plaket takdim eden Federasyon İl Temsilcisi İsmet Terzi ise, branşa yaptıkları katkılardan dolayı işadamları Sami Kömürcü ve Hayati Yel’e de plaket vererek artarak süren destek sayesinde daha büyük başarılar kazanacaklarını söyledi. 
Editör: Haber Merkezi