Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Garnizon Komutanlığı ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte 101 Bursalı bisikletçi, pedal çevirerek Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburu Şehitliği’ni ziyaret etti.

Çanakkale Savaşı’nda 6-8 Ağustos 1915’te kahramanca çarpışan ve iki Tugay gücüne ulaşan İngiliz kuvvetlerini durdurup Grup Komutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Anafartalar Grubu’nun kuzey yanını koruyan Gelibolu ve Bursa Jandarma taburlarının üç bölüğündeki şehitlerin yer aldığı ve bölgedeki iki gerçek şehitlikten biri olan Kireçtepe Jandarma Şehitliği’ni restore eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, bisikletçilere de destek verdi.

Bursa’dan yola çıkan 101 bisikletçi, Kireçtepe Jandarma Şehitliği’ni ziyaret etti. 101 yıl önce Bursa Seyyar Jandarma Taburu’nun savaşta ilk görev aldığı Hisarlık Tepe’den başlayarak  Kereviz Dere-Tuz Gölü güzergahı izlenerek şehit düştükleri Kireçtepe’de son bulan turda 43 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler, şehitlikte saygı duruşunda bulundu ve İstiklâl Marşı’nı okudu, şehitler için dua etti.

Çanakkale’de dünya tarihine mal olan bir zafere imza atan atalarını anan bisikletçiler adına konuşan Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar, Bursa ve Gelibolu Seyyar Jandarma taburlarının savaşta kritik bir görev üstlendiğini hatırlatarak programa destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Garnizon Komutanlığı’na teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi