Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafikte yaşanan tartışmada kasık ve bacağından bıçaklanan milli kürekçi Enes Kuşku'nun tedavisinin İstanbul'da sürdüğünü söyledi. 

Kuşku'nun durumunu sağlık ve teknik ekiple değerlendirdiklerini ifade eden İşseven, şunları söyledi: 

"Enes'in sağlık durumu olimpiyatlarda yarışmasına izin vermiyor. Bizim için sporcumuzun sağlığı her şeyin önünde yer alıyor. Enes Kuşku'nun yerine olimpiyatlarda Cem Yılmaz milli formayı giyecek. Cem tecrübeli bir arkadaşımız. Daha önce 8 tekte dünya üçüncülüğü var. Şu an tek çifte de iyi bir kürekçi. Hüseyin ön kürekçi, Cem ise ikinci kürekçi olacak. Kalan sürede İstanbul Küçükçekmece'de birlikte çalışarak olimpiyatlara hazırlanacaklar. Cem de iyi bir sporcumuz ve kısa sürede uyum sağlayıp performansını artıracaktır."

Kürekte uluslararası federasyonun kurallarına göre ülkelerin, olimpiyatlarda yüzde 50 yarışçı değiştirme hakkı bulunuyor. 

2016 Rio Olimpiyatları kotası alan Galatasaraylı milli kürekçi Enes Kuşku, 6 Temmuz'da Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve sol bacak adalesinden bıçaklanmıştı. 
Editör: Haber Merkezi