Beden gelişiminin sağlanması açısından vücut geliştirme en etkili spor dallarının başında yer almaktadır. Çok yaygın olarak yapılan vücut geliştirme sporu sayesinde her kasımızın çeşitli hareketler sonucunda gelişmesini sağlanabilir.

Düzenli beslenme çizelgelerine uyarak da sağlıklı besinler tüketebilir ve yapılan spor daha faydalı hale getirilebilir. Vücut geliştirmeden sonra en etkili bir şekilde beden gelişiminin sağlandığını diğer bir spor dalı yüzme sporudur. Yüzme sporu, vücuttaki tüm kasların çalışması ile birlikte bütün vücudun orantılı olarak gelişmesi sağlanabilir.

Birçok farklı yüzme stilleri olmakla birlikte her bir stil farklı kaslarımızın daha iyi çalışmasına sebep olur. Bir başka spor dalı olan futbol, genelliklere erkeklerin tercih etmiş olduğu ve fiziksel anlamda büyük gelişmeler sağlanabilen bir spor dalıdır. Futbolcuların düzenli olarak antrenman yapmaları ve sağlıklı besinler tüketmeleri sayesinde oldukça etkili bir spor dalı olmaktadır.

Yaş Gruplarına Göre Bedensel Gelişim

Vücut gelişimi yaş itibarı ile farklılık göstermektedir. Yaş faktörünü göz önünde bulundurarak daha uygun bir spor alanına yönelerek etkili bir şekilde bedensel gelişim sağlanabilir. Vücut gelişimini zamanla tamamlayabildiği için küçük yaşlardaki bir bireyin bedensel gelişimi, orta ve yetişkin yaşlara istinaden daha hızlı gelişim göstermektedir.

Daha sonra orta yaş bireylerin yetişkin bireylere göre daha hızlı ve kolay bir şekilde gelişim gösterebilir. Son olarak doğru spor faaliyetlerine yönelerek yetişkin bireylerin de bedensel gelişimini tamamlayarak sağlıklı bireyler olduklarını görülebilir.

Editör: Haber Merkezi