Yürüyüşe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanısıra Yıldırım Belediye Başkan Yardımcıları Ali Mollasalih, Fatih Polat ve meclis üyeleri ile doğasever Yıldırımlılar katıldı.

‘Doğa’l olarak Yıldırım sloganıyla düzenledikleri doğa yürüyüşlerini geleneksel hale getireceklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yeşil Bursa’nın ‘yeşil’ini bünyesinde en fazla barındıran ilçelerinden olan Yıldırım, eşi benzeri olmayan doğal bir cennet. Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık eden, Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi, Yıldırım Beyazıt Külliyesi, Emir Sultan Camisi, Balabanbey Kalesi gibi tarihi ve kültürüyle dünyaca üne sahip şehrimizin doğal güzelliklerini de tanıtmak, yerli ve yabancı doğaseverler, turistler için bir cazibe merkezi haline getirmek için projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DOĞA’MIZ KİRLETİLMEYİ HAKETMİYOR

Kent Ormanı’ndan Küreklidere Şelalesi’ne yaklaşık 2,5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Doğa yürüyüşü ile bir yandan spor yaparken diğer yandan da çevremizdeki atıkları toplayarak bir doğa çalışması gerçekleştiriyoruz. Biz Yıldırım Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ile burada gerekli çalışmaları yaparak çeşitli noktalara çöp poşetleri bırakıyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Çevre ve tabiat bizlere hem kadim medeniyetimizin mirası hem de sonraki kuşaklar için emanettir. Özellikle Yıldırım ve Bursa’nın barındırdığı güzelliklerin yanında şehrin sırtını yasladığı Uludağ’ın benzersiz doğası, korunması gereken önemli bir zenginliğimiz. Yıldırım'ın bu güzelliklerine biz sahip çıkabiliriz, biz koruyabiliriz. Bu doğal güzellikler kirletilmeyi hak etmiyor. Doğadaki tek izimiz ayak izimiz olsun diyoruz, doğal olarak Yıldırım diyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi