Düzenlediği uluslararası organizasyonlarla spor arenasında ismini duyuran Yıldırım Belediyesi, güreş dünyasının önemli turnuvalarından biri olan Balkan Güreş Şampiyonası’nı ikinci kez ev sahipliği yaptı.

Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen şampiyonada erkeklerde Türkiye 7 altın ve 3 gümüş madalya ile 97 puan alarak şampiyon oldu. Moldova 2 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya ile 2’nci, Bulgaristan 9 bronz madalya ile 3’üncü oldu.

Kadınlar müsabakalarında 7 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya elde eden Türkiye 96 puan toplayarak şampiyonluğa ulaştı. Romanya 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya ile 2’nci, Bulgaristan 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile 3’üncü oldu. Şampiyona’da Türkiye 14 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalya kazanma başarısı gösterirken, Romanya 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya, Moldova 2 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya, Makedonya 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile turnuvayı tamamladı.

2. Balkan Güreş Turnuvası’nda Bulgaristan 1 gümüş ve 11 bronz madalya, Yunanistan 1 gümüş madalya kazanırken, Arnavutluk ise minderden 1 bronz madalya ile ayrıldı.
 
Editör: Haber Merkezi