2-4 Ağustos tarihleri arasında Mudanya İlçe Spor Müdürlüğü Spor Salonu’nda gerçekleşen 15 Yaş Bursa Badminton Şampiyonası’na 28 bayan ve 36 erkek olmak üzere toplam 64 sporcu katıldı. Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı, şampiyonada 15 sporcu ile mücadele etti. Rakiplerini tek tek yenen Osmangazili badmintoncular yarı final ve final müsabakalarını kendi aralarında oynadı.

İki gün süren şampiyonanın ilk gününde Osmangazi Belediyesi Hentbol takımı sporcularından Ayça Özgür, Tek Bayanlar kategorisinde takım arkadaşı Eda Demir’i yenerek şampiyon olurken, Bihter Dülger de takım arkadaşı İrem Koç’u yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Tek erkeklerde ise Orçun Öztürk, final müsabakasında Bedirhan Karıman’ı yenerek turnuvayı şampiyon tamamlarken. Furkan Aslan, üçüncü, Kutay Erdemir ise dördüncü oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 Yaş Bursa Badminton Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan sporcu ve hocalarını kutladı. Başkan Dündar, “Son dönemde elde ettikleri başarılarla ülkemizde Badminton branşında çok ciddi bir ivme yakalayan sporcularımız, şimdi de Türkiye Şampiyonasına katılacak. Yarı final ve final maçlarını birbirleriyle oynayarak büyük bir başarıya imza atan bu çocuklar, inanıyorum ki, 17-20 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan 15 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda da aynı başarıyı gösterecek ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil edecek. Tüm sporcu kardeşlerim ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi