AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in başlama sirenini çalmasıyla birlikte start alan yarışa İstanbul dışında, İzmir, Ankara ve Bursa’dan 350 sporcu katıldı.

Üsküdar sahilden denize atlayan sporcular, kız kulesine kadar yüzüp, daha sonra geri dönerek sahile çıktı. Bütün sporcuların birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda genel klasman kategorisinde mücadele eden Azra Aksu 5’inci olarak, 2016 Rio Olimpiyatları ve 2017 Universiad yarışlarında dereceye sahip Nida Eliz Üstündağ ile aynı kürsüyü paylaştı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kocaeli Açıksu Yüzme Şampiyonası’nın ardından Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği Kız Kulesi Yüzme Yarışması’nda da büyük bir başarı elde eden Azra Aksu ve hocalarını tebrik etti.

Osmangazi Belediyespor Yüzme Takımı Baş Antrenörü Gökhan Bora, "Azra, gelecek vaat eden bir sporcumuz. Yoğun geçen antrenman programı ile çalışmalarını sürdürüyor ve emeklerinin karşılığını alıyor. Daha çok küçük olmasına rağmen, Nida Eliz Üstündağ gibi başarılı bir sporcuyla aynı kürsüyü paylaşıp, dereceye girmesi bizler için büyük mutluluk oldu. Şimdi tek hedefimiz, 6-8 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da düzenlenecek Aquamasters Açık Su Yüzme Maratonu ve önümüzdeki sezon gerçekleştirilecek Boğaziçi Maratonu’ndan başarıyla dönmek. Bizlere verdiği destekler için Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi