Amatör sporların merkezi Yıldırım Belediyesi, uluslararası organizasyonlardaki şampiyonluklarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yıldırım Belediyesporlu Azime Serttaş’ın yer aldığı 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Takımı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Doktor Fazıl Küçük turnuvasında şampiyon oldu. 6 ülkenin katıldığı turnuvada 5 galibiyet alan Türkiye Badminton Takımı, topladığı 10 puanla namağlup olarak organizasyonu şampiyon olarak tamamladı.

Yunanistan’da düzenlenen 19 Yaş Badminton Balkan Şampiyonası’nda mücadele eden Türk Milli Takımı, rakiplerini geride bırakarak Balkan Şampiyonu oldu. Şampiyon olan takımda yer alan Yıldırım Belediyesporlu Baran Yüksel ve Mehmet Öztürk gösterdikleri üstün performansla Yıldırım’ın gururu oldular.

Yıldırım’ın uluslararası arenada kazandığı başarılarla sporda öncü şehir olmaya devam ettiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımızın tam donanımlı yetişmesi adına eğitim öğretimlerinin yanı sıra kültür, sanat ve sporda da önemli atılımlar gerçekleştirdik. Çocuklarımızın spor sayesinde hem kendilerini geliştirmeleri hem de başarı kazanmaları öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Yaptığımız yatırımlarla başarıların artarak devam etmesi için azami gayret göstermeye ve çocuklarımıza spor sevgisi aşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi