Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye U16 Salon Atletizm Şampiyonası’na 376 erkek, 419 kız olmak üzere toplam 795 sporcu altın madalya için mücadele etti. 20–23 Ocak tarihleri arasında İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyona 2003, 2004 ve 2005-2006 doğumluluar olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlendi. Uzun atlama kategorisinde piste çıkan Osmangazi’li atlet Emre Karataş üçüncü olurken, başarılı atlet 60 metre kategorisinde ise dördüncülük başarısını elde etti.

Bunun yanı sıra sırıkla yüksek atlama kategorisinde Alper Büyükköse ikinci,  Ahmet Yiğit Akalay üçüncü, 1500 metre kategorisinde Alperen Çelikoğlu ikinci, Muhammed Diyar Tunç beşinci, Yasin Yılmaz altıncı olurken, yüksek atlama kategorisinde Ebubekir Erdoğan ikinci, üç adım atlama kategorisinde ise Ebubekir Erdoğan üçüncü, Ahmet Yiğit Akalay ise birincilik elde etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’yı başarıyla temsil eden sporcuları tebrik ederek, “Altyapıdan yetişen çocuklarımızın bu tür başarılara imza atıyor olması gelecek için bizleri umutlandırıyor. Sporcuları ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi