Okul spor salonları ile kamu kurum ve kuruluşlara ait tesislerin 7/24 kullanılması amacıyla Vali Münir Karaloğlu'nun talimatı üzerine, Bursa’da başlatılan "Anne Baba Beni Spora Gönder" projesinin 2016 yılı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sporu yaygınlaştırmak, anne ve babaların çocuklarını spora teşvik etmesini sağlamak, ülkemize elit sporcular kazandırmak, çocukların hafta sonları zamanlarını spor tesislerinde geçirmesini sağlamak için.

Sağlıklı bir nesil yetiştirmek, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sosyalleştirmek, onların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak, kamu kurum ve kuruluşlara bağlı spor salonlarının en etkin şekilde kullanılması ve çocukların spor tesislerine kolaylıkla ulaşabilmeleri için evlerine en yakın tesislerden ücretsiz yararlanma imkanı sağlamak amacıyla başlatılan proje 7-14 yaş arasındaki çocukları kapsıyor.

20 Şubat’ta başlayan ve ücretsiz eğitimin verildiği proje, 29 Mayıs 2016 tarihinde de tamamlanacak. 2 yılda on binlerce çocuğu sporla buluşturan ve yoğun ilgi gören proje, çocukların ders dışı zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmesini ve tüm tesislerin en etkin şekilde kullanılmasını da sağlıyor.

Proje kapsamında çalışmalar bu yıl tenis, güreş, basketbol, judo, karate, masa tenisi, voleybol, taekwondo, futsal, halter, satranç, atletizm, cimnastik, eskrim, bocce, boks, hentbol, wushu, hemsball, badminton ve okçuluk gibi 21 branşta yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Proje kapsamında 5 binden fazla öğrenci hafta sonları spor yapıyor. Gençlik Hizmetleri ve Deneme Bonusu Spor İl Müdürlüğüne bağlı 12 tesisin yanı 32 okul spor salonu ile diğer kamu kurum ve kuruluşlara ait 10 spor tesisi olmak üzere toplam 54 salon ve tesiste cumartesi ve pazar günleri sürdürülen proje kapsamında 86 antrenör görev yapıyor.
Editör: Haber Merkezi