Sporun yaygınlaştırılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda 2013 yılında başlatılan ANALİG, 2015-2016 sezonu Atletizm, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Tekvando, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Judo, Karate ve Yüzme branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla tamamlandı.

Türk sporunun alt yapıda güçlenmesi ve yeni yeteneklerin kazandırılması açısından ülke sporuna büyük güç katan ANALİG müsabakaları farklı illerdeki sporcuların rekabet ettiği ve önemli müsabaka tecrübesi edindiği çok önemli bir yapıya dönüştü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlen Anadolu Yıldızlar Ligi 2015-2016 sezonunda Bursalı sporcular birçok branşta başarıya imza attı. 16-17 Nisan tarihinde İzmir’de düzenlenen Karate müsabakalarında Erkeklerde birinci, 14-15 Mayıs tarihinde Balıkesir’de düzenlenen Atletizm müsabakalarında Ferdi Kız 4 sporcu ve Erkekler takım halinde birinci yine aynı müsabakada Ferdi Kızlarda 100m Eng. birinci, ikinci ve üçüncü olurken 21-22 Mayıs tarihlerinde Bursa’da düzenlenen yüzme yarışlarında ise 9-10 yaş kızlarda ilimiz sporcuları birinci olmuşlardır.

Başarıya doymayan Bursalı sporcular 8-10 Şubat tarihinde Bilecik’te düzenlenen Judo müsabakalarında, 4-8 Mayıs tarihinde Aydın ilinde düzenlenen Hentbol müsabakalarında, 11-15 Mayıs tarihlerinde Çanakkale ilinde gerçekleşen Basketbol müsabakaları ve 13-15 Mayıs tarihleri arasında Erzincan’da düzenlenen Badminton müsabakalarında Kızlar kategorisinde ilimiz ANALİG’de Türkiye ikincisi olmuştur.

Cimnastik branşında ise 7-8 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da düzenlenen müsabakada üçüncü olan ilimiz alınan bu sonuçlarla Anadolu Yıldızlar Liginde büyük bir başarıya imza atarak 2015-2016 sezonunu tamamladı.
Editör: Haber Merkezi