Anadolu Yıldızlar Ligi’nin (ANALİG) en başarılı illerinden biri olan Bursa, Çanakkale’de düzenlenen Yüzme final müsabakalarında kıyasıya mücadele sonucunda Erkekler ve Kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) müsabakaları heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, organizasyon kabiliyetinin geliştirilmesi, kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine (TOHM) sporcu kazandırılması ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi gibi birçok amaçla 2013 yılında başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarında her yıl yıldız gibi parlayan Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karma takımı, bu yılda düzenlenen müsabakalarda da önemli başarılar kazanıyor.

Yüzme, karate, badminton, judo, masa tenisi, taekwondo, atletizm, hentbol, basketbol ve voleybol branşlarını kapsayan müsabakalarda il karmasından oluşan takımlarla mücadele eden Bursa, 31 Mart - 02 Nisan 2017 tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenen yüzme final müsabakalarına hem Erkekler hem de Kızlar kategorisinde damga vurdu. Türkiye geneli il karmalarının yarıştığı final müsabakalarında Erkekler kategorisinde toplam 291 puan, Kızlar kategorisinde ise toplam 332 puan alarak parlayan Bursa Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarı daha kazandı.

Editör: Haber Merkezi