Nilüfer Belediyesi, temalı parklarına Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu'nu ekledi. Altınşehir Mahallesi’nde bulunan 4 bin 500 metrekare alana sahip çocuk parkını yenilenerek hizmete girdi. Mevcut parkı revize eden Nilüfer Belediyesi, eğlenceli oyun gruplarının yanı sıra yürüyüş yolu, açık alan spor aletleri, kaykay ve paten pisti ekledi.

Yenilenen Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Altınşehir Mahallesi Muhtarı Celal Boyoğlu, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ile Ahmet Çakıcı, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu da yaptığı gösteriyle açılışa renk kattı. Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de park sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Yenilenen Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu ile birlikte kentte toplam 249 parkın olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, önümüzdeki Mayıs ayında açacakları parklarla birlikte bu sayının 255 olacağını ifade etti.

BOZBEY: BU HİZMETLERİ TEK BAŞIMIZA YAPMADIK

Nilüfer’deki nüfus artışına dikkat çeken Başkan Bozbey, “2016 yılında 397 bin olan nüfusumuz bu yıl 420 bine ulaştı. Bir taraftan Nilüfer’e gelen insanları mutlu edebilecek, gülümsetecek hizmetler üretirken, geçmişte yapılan hizmetleri de yenileyerek halkın kullanımına sunuyoruz. Bu hizmetleri tek başımıza yapmadık. Çalışanlarımızla, muhtarlarımızla, mahalle komitelerimizle ve Nilüfer halkıyla gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de kent nüfusu ölçeğinde Nilüfer Belediyesi’nin ilkler arasında yer aldığını ifade eden Bozbey, “Biz, en başından beri Nilüfer’in Bursa’yı temsil etmesini arzu ettik. Eğer biz bu yola çıkarken bunu düşünmeseydik, belki şuan ulaştığımız noktayı sağlamamız mümkün olmayacaktı. Çünkü Bursa, 1970’li yıllardan itibaren sanayinin artması sebebiyle gri bir Bursa’ya dönüşmüştü. Tek çare Nilüfer’in yeşil olmasıyla birlikte yeniden ‘Yeşil Bursa’yı Nilüfer’de görmekti. Onun için bu konuda yıllardır özveriyle hareket eden tüm çalışma arkadaşlarımı ve Nilüferlileri kutluyorum” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİN İSTEĞİNE CEVAP VERDİK”

Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu’nun toplam 4 bin 500 metrekare alana sahip olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Bu alanda çeşitli oyun gruplarıyla birlikte açık alan spor aletleri, kaykay pisti, 250 metre uzunluğunda yürüyüş yolu ve 2 bin 600 metrekare yeşil alan bulunuyor. Kaykay parkımız diğer mahallelerimize de örnek olacak. Gençlerimiz, nitelikli bir kaykay pistine ihtiyaç duyduklarını bize ilettiler. Biz de uygun alan seçimini bu bölgede yaparak gençlerimizin isteğine cevap verdik ve onların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirebilecekleri bir alanı da oluşturmuş olduk” dedi.

“NİLÜFER’DE KENT YÖNETİCİLİĞİ YAPMAK AYRICALIKTIR”

Nilüferlilerin kentte yapılan hizmetlere sahip çıkan bir anlayışta olduklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’de kentlilik bilincini 1999 yılından bu yana oluşturmaya çalışan bir anlayışa sahibiz. Nilüferlilerle gururlanıyorum. Nilüfer’de yaşamak ayrıcalıktır ama Nilüfer’de kent yöneticiliği yapmak da ayrıcalıktır. Nilüferliler, önerileriyle, insanca eleştirileriyle, yönlendirmeleriyle ve sahiplenmeleriyle bize destek oluyor” ifadelerini kullandı.

Nilüfer’i eğitim bilim, kültür sanat ve spor kenti yapmayı amaçladıklarını söyleyen Bozbey, “Bu konuda öncü ve takip edilen bir kurumuz. Bunları pekiştiren demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne olan inancımızdır. O çabayı gösteriyoruz ve Nilüferliler de bu çaba doğrultusunda bizlere destek veriyor. Tüm bu hizmetleri huzur içinde, sevgiyle, barışla, kimseyi ötekileştirmeden vatandaşlarımız mutluluk içinde kullansınlar diye yapıyoruz. Hizmetlerimiz devam edecek. Bütün mahallelerimize park ve sosyal tesis yapmaya devam edeceğiz. Cıvıl cıvıl parklar olsun, genç yaşlı herkes bu hizmetleri kullansın istiyoruz. Beraberliğimize gölge düşürmek isteyenlere, tüm ayrımcılıklara, tüm kavgalara, tüm ötekileştirmelere, tüm nefretlere hayır diyoruz. Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu, mahallemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

ERKAN AYDIN: İLKLERİ NİLÜFER’DE GÖRÜYORUZ

İlkleri Nilüfer’de gördüklerini ifade eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, “Bursa’da değil, gezdiğimiz birçok ilde görmediğimiz, göremediğimiz ilkleri Nilüfer’de görüyoruz. Bu, tabi ki bir vizyon, ekip, anlayış ve beceri meselesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 16 Nisan’da bu güzelliklerin, özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinin oylanacağı bir halk oylamasına gideceğiz. Ya bunların devam etmesine ya da bir tek kişiye bütün her şeyi bırakıp, onun gönlünden geçenleri yaşayıp yaşamamayı oylayacağız. Memleket meselesi için sandığa gideceğimiz 16 Nisan’nın, bugünden hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu’nun yenilenerek cazibe haline geldiğini ifade eden Altınşehir Mahallesi Muhtarı Celal Boyoğlu da, “Mahallemiz ilklere alışkın. Olgun Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezi, squash parkımız ve daha birçok ilklerimiz var. Diğer muhtar arkadaşlarım bu konuda beni kıskanıyor. Bu ilkler çok önemli. Bu alanlar bize sorumluluk yüklüyor. Bu güzel alanları sahiplenerek, bakımını ve korunmasını fedakârlık göstererek kendimiz yapmak zorundayız” dedi.

Nilüfer’e olan sevgisini dizelere dökerek şiir yazan emekli öğretmen Ülker Metin Eskin de “Nilüfer” isimli şiirini okudu. Ülker Metin Eskin’in şiiri tabelaya yazılarak, Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu’nda bulunan alana dikildi.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, protokol üyeleri ve genç yaşlı her yaştan vatandaşla birlikte Altınşehir Kaykay Parkı ve Koşu Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi. Scate Board Company ekibi de kaykay pistinde yaptığı şovla vatandaşları kendine hayran bıraktı. Gösteriyi izleyen Başkan Bozbey, gençleri kutladı. Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, gösteri sırasında kaykayı kırılan gence, yeni bir kaykay sözü verdi.

Editör: Haber Merkezi