Sağlıklı bir toplum oluşturmak için ailelerin spor yapmasını sağlamanın yanı sıra beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, yetişkinlerin bilgisayar, tablet ve telefon başında geçirdikleri hareketsiz zaman diliminin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Proje, ülkenin dört bir yanındaki spor tesislerinin tam kapasite kullanımının sağlanması açısında da büyük önem taşıyor. "Ailemle Spor Yapıyorum" projesi ile yoğun iş hayatı nedeniyle ailelerin çocuklarına yeterince zaman ayıramadığı gerçeği de göz önünde bulundurularak, aile içi dayanışma ve kaynaşmanın artırılması ve takım ruhunun aile bireylerine yaşatılabilmesi de hedefleniyor.

ANNELERİMİZİN ELİ ARTIK RAKET TUTUYOR

Aileler tarafından beğeni toplayıp takdir edilen ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen proje ile çocuklar tenis, badminton, okçuluk, atletizm, masa tenisi ve voleybol gibi branşlarda spor aktiviteleri yaparak İl müdürlüğüne bağlı tesislerde keyifli zaman geçiriyor. Gerçekleşen proje sayesinde genç sporcuların aileleriyle birlikte spor yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin Ailelerimizin spor yapmasını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek amacıyla başlatılan proje ilimizde büyük bir ilgi ile karşılandı.

Ailelerimiz birçok spor branşında çocuklarıyla birlikte spor yapma imkânı bulurken çocuklarının spor yaparken yaşadığı mutluluğu görüyorlar ve spora teşvik konusunda artık daha hassas oluyorlar. Ayrıca yoğun iş hayatından dolayı birbirine zaman ayıramayan ailelerimiz bu proje sayesinde bir araya gelerek birlikte vakit geçirime imkanı buluyorlar" dedi.

Editör: Haber Merkezi