Yıldırım Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 2. Balkan Güreş Şampiyonası, Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi’nde başladı.

Türkiye’nin yanı sıra, Slovenya, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Moldova’dan 243 sporcunun minikler ve kadınlar kategorisinde mücadele edeceği müsabakaların açılış törenine Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Yıldırım Belediyespor Başkanı İlhami Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 
Böyle anlamlı bir spor etkinliğine ikinci defa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım Belediyespor Başkanı İlhami Aydın, sporun birleştirici ruhuna vurgu yaparak, “Bir yıl aradan sonra dostlarımızı tekrar Yıldırım’da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu etkinlikler bizim yüzyıllardır devam eden kardeşliğimizi, komşuluğumuzu pekiştiriyor. Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin koyduğu ‘Spor Şehri Yıldırım’ hedefi kapsamında bundan sonra da böyle büyük etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Edebali'ye teşekkür 
Yıldırım’ın son iki yılda çok önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını  belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, "Başta, dünya güreşinin en önemli turnuvalarından birisi olan Balkan Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nın 25 yıl aradan sonra yeniden düzenlenmesi olmak üzere, ulusal ve uluslararası sportif faaliyetlere öncülük eden ve her türlü spor yatırımına destek sağlayan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi ile birlikte önemli organizasyonlara imza attıklarını aktaran Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Fidan, bu iş birliğinin önemli başarıları getireceklerine inandığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu etkinlikler bizi kardeşlerimizle, komşularımızla buluşturuyor. Yıldırım’ı ve Bursa’yı spor şehri haline getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından turnuva, eliminasyon ve repesaj müsabakalarıyla devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi