Hazırlık maçlarında savunmada büyük sıkıntı yaşayan Bursaspor, stoper için arayışa girmiş ve Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu rotasını Danimarkalı Zanka Jörgensen'e çevirmişti. Tomas Sivok'un yanına hem genç hem de tecrübeli bir ismi katmak isteyen Hamzaoğlu'nun bu isteği doğrultusunda harekete geçen yeşil beyazlı yönetim, Danimarkalı oyuncu için Kopenhag'la kıran kırana bir pazarlığa girişti.

Rakam Artabilir
Piyasa değeri 1 milyon Euro olan Zanka Jörgensen için Ali Ay yönetimi Danimarka kulübüne 550 bin Euro önerdi. Kopenhag'ın izni doğrultusunda oyuncuyla da masaya oturan yeşil beyazlıların Zanka Jörgensen'a ise ilk etapta 350 bin Euro teklif ettiği belirtildi. Gerek Kopenhag kulübünden gerekse Danimarkalı oyuncudan gelecek yanıtı bekleyen Bursaspor yönetiminin futbolcuya önerdiği rakamda bir miktar artış yapabileceği bildirildi.

Hazır Gelecek
26 yaşında ve 1,89 boyunda olan olan tecrübeli stoper, geçen sezon Kopenhag'da 40 maça çıktı ve 4 gollük performans sergiledi. Beşiktaş'tan Atiba ve Fenerbahçe'den Kjaer'in eski takım arkadaşı olan Jörgensen'in transferi gerçekleşirse yeşil beyazlılara hazır bir durumda gelecek. 4 haftası geride kalan Danimarka liginde deneyimli oyuncu bütün karşılaşmalarda forma giydi.

Editör: Haber Merkezi