Özlüce Tesisleri'nden önce Bursaspor'un çalışmalarını uzun yıllar sürdürdüğü yuva olan ve Yeşil Beyazlıların önceki dönem başkanlarından Orhan Özselek'in adını taşıyan Vakıfköy Tesisleri yenilenen yüzüyle Timsah'ın geleceğini şekillendirmek üzere hizmete açıldı.

GENİŞ KATILIM

Tesislerde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Güngör Bayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursaspor Başkanı Ali Ay ile yönetim kurulu ve kulüpte faaliyet gösteren altyapı hocaları ile sporcular katıldı.

TİMSAH'IN MÜHİMMAT DEPOSU

Açılış konuşmasını yapan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Bugün burada Bursaspor'umuzun tek gerçeği olan, futbol kamuoyunun övgüyle bahsettiği altyapımız için bir aradayız. Günümüz futbol ekonomisine baktığımızda kulüplerin durumu ortada. Rakamsal verilerle bu içler acısı tabloyu sık sık dile getiriyoruz. Şu anda hepiniz Türk futbolunun kurtuluş reçetelerinden bir tanesinin tam üzerinde duruyorsunuz. Burası Vakıfköy yani adeta Bursaspor'un Kurtuluş Savaşı'nın mühimmat deposu. Samet Aybaba da cesurca gençleri sahaya sürerek altyapıya verdiğimiz emeğin geri dönüşümünü sağlıyor. Yegane hedefimiz başarıyı kendi evlatlarımızla kovalamak" dedi.

FUTBOL SADECE PARA DEĞİL

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise sözlerine kulübe hizmet ederek hayatını kaybetmiş Orhan Özselek, İbrahim Yazıcı ve Hikmet Şahin'i anarak başladı. Günümüzde futbolun sadece para gücüyle oynanmadığına dikkat çekerken, " Futbol artık bilimsel verilerle de uzun vadeli planlarla da ortaya konan bir durum" dedi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de tesisler için hayalini kurdukları spor lisesi inşaatı için de imar planlarının Meclis'ten geçtiğini söyledi.

YETENEKLER ÇIKACAK

Vali Yardımcısı Ergun Güngör de Vakıfköy'den yetişen gençlerin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz sözündeki gibi, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmaları gerektiğini kaydetti. Bursaspor Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Akbaş da, Vakıfköy'den daha nice yeteneklerin çıkacağını söyledi. Gençlik Geliştirme ve Proje ve Progma sorumlusu Ümit Şengül de Yeşil Beyazlıların çok güçlü bir altyapıya sahip olduğunu, Türk futboluna karakterli oyuncular kazandırdıklarını belirtti. Konuşmaların ardından protokol tesislerin açılış kurdelasını kesti. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi