Turnuvanın üçüncü ve son gününde son 8 grup maçları ve ardından final müsabakası oynandı. Bursaspor son 8 grubunda Galatasaray, Altınordu ve Altay ile mücadele etti.

Günün ilk maçında Altınordu ile 1-1 berabere kalan Bursaspor, ikinci maçta Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmesini bildi. Bursasporlu Miniklere grup liderliği için Altay maçından alacağı beraberlik yeterli olacaktı. Altay takımı maçın son dakikasına 1-0 öne girdi ancak son sözü takımıda Yiğit söyledi ve attığı gol ile mücadele 1-1 beraberlik sona erdi. Bu sonuçla Bursaspor finale yükseldi.

Finaldeki rakibi Konyaspor’du. Normal süresi 0-0 biten mücadelede seri penaltı atışlarına geçildi. Oldukça heyecanlı anların yaşandığı penaltı atışları sonucunda Bursaspor'un minikleri, sahadan 8-7 galip ayrılarak 4. Uluslararası U12 İzmir Cup’ın şampiyonu oldu. Üç gün içinde 15 müsabaka oynayan Bursaspor attığı 18 golle turnuvanın en golcü takımı da oldu.

Penaltı atışları sonucunda gelen şampiyonluğun ardından  büyük bir sevinç yaşayan oyuncular şampiyonluk kupasını Timsah Yürüyüşü yaparak kutladı.      

Editör: Haber Merkezi