Türkiye Bosna Hersek maçı için heyecan dorukta! Rize'de bu akşam özel maçta karşı karşıya gelecek olan milli maçta Türkiye Bosna Hersek'i konuk edecek. Mircea Lucescu yönemtimindeki A milli takım son İsveç galibiyetinin ardından yakaladığı ivmeyi bu maçta da sürdürmek istiyor.

Peki Türkiye Bosna Hersek maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

A Milli Futbol Takımı, Bosna Hersek ile bugün Rize’de yapacağı hazırlık maçıyla 563. kez sahaya çıkacak. Ay-yıldızlılar, 95 yıllık tarihinde 295’i resmi, 267’si özel 562 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 131 defa berabere kaldı, 219 kez de rakiplerine yenildi. Milliler bu müsabakalarda 741 gol attı, kalesinde 816 gol gördü.

TÜRKİYE BOSNA HERSEK MİLLİ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Türkiye Bosna Hersek maçı bu akşam 20:30'da başlayacak. İki takımında son durumlarını ortaya çıkaracak olan mücadele TRT 1 ekranından naklen yayınlanacak.

Türkiye-Bosna Hersek maçına doğru A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu: "Oyuna tamamen hükmeden bir sistem yaratmak istiyoruz" "Türk oyunculara genel olarak baktığınızda teknikleri orta seviyenin üzerinde. Bu konu üzerinde çalışırsak Türk oyuncuları daha çok sahada görürüz" A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, genç bir kadroya sahip olduğunu ve oyuna hükmeden bir sistem oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Ay-yıldızlı ekibin Rize'de bu akşam Bosna Hersek ile yapacağı özel maç öncesi teknik direktör Lucescu ve takım oyuncularından Mahmut Tekdemir'in katılımıyla Rize Yeni Şehir Stadı'nda basın toplantısı düzenlendi. Bosna Hersek'in 5-6 yıldır birlikte oynayan ve birbirini tanıyan bir ekip olduğuna değinen Lucescu, "Biz genç ekibi mart ayında kurmaya başladık. Bu işin üç ayağı var. İlki, genç, birbirini anlayan, tamamlayan, birlikte oynayan bir grup oluşturmak. Elimizdeki genç oyuncuların anlayabileceği ve sahaya yansıtabileceği oyun felsefesini, sistemini bulmak ve üçüncüsü doğal olarak sonuç." diye konuştu.

Farklı bir milli takım oluşturmak istediğinin altını çizen Lucescu, "Oyuna tamamen hükmeden bir sistem yaratmak istiyoruz. Sonrasında artık değişik oyun sistemlerini sahaya yansıtma kısmanı bakacağız. Çok genç ekibimiz var. Bu akşam belki başka gençler oyuna girecek. Türkiye'nin gelceğinin oyuncuları olacak bu çocuklar. Bütün antrenörlerin hedefi gençlerle sonuç almak. Gençlerin hırsı azmi çok daha farklı." şeklinde konuştu.

Gençlerin yanında her ekibin tecrübeli oyunculara da ihtiyacı olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, şöyle devam etti: "Tecrübeli oyuncular gençler arasındaki bağdır. Mehmet Topal, Mahmut gibi oyuncular. Bunlar gençlerin sözlerini dinlediği oyuncular. Hiçbir oyuncuyu kenarda bırakmıyorum. Durum bunu gerektirdi. Bu durumdan dolayı böyle bir grup kurduk ama gençlerin yanında abiler önemli. Bizde Burak, Arda, Selçuk, Emre gibi tecrübeli oyuncular olmasını isterdim ama durum bunu gerektirdi. Başka oyuncular olmayınca bizim geleceğimiz olan gençlere yöneldik."

Editör: Haber Merkezi