TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye TOFAŞ, Barış Mejia, Crocker, Ivanov ve Roberts beşiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 5. dakikasını Gaziantep Basketbol 12-11 önde geçti. Kalan bölümde TOFAŞ rakibi karşısında öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve ilk çeyreği Gaziantep ekibi 26-25 önde geçti.

İkinci periyoda iyi başlayan TOFAŞ Vasilije Micic'in sayılarıyla yeniden öne geçti ve 15. dakikayı 35-28 üstünlükle tamamladı. Peiyodun kalan bölümünde Gaziantep Basketbol Marcus Denmon'la farkı eritirken soyunma TOFAŞ'ın 40-39'luk üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü periyoda iyi başlayan Gaziantep Basketbol olurken, Alton ve Jefferson'un sayılarıyla yeniden üstünlüğü eline geçirdi ve 25. dakikada Kırmızı Siyahlılar skoru 49-51 yaptı. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren Antep ekibi final periyoduna 3 sayı farkla 61-58 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe de kötü başlayan TOFAŞ istediği sayıları bir türlü bulamadı. Gaziantep Basketbol'da Marcus Denmon eki takımına karşı üç sayı çizgisi gerisinden yüksek yüzde yakalayınca 36. dakikada fark 10 sayı oldu: 64-74. Kalan bölümde TOFAŞ farkı kapatamayınca Gaziantep Basketbol sahadan 87-72 galip ayrıldı. Bu sonuçla TOFAŞ 7. hafta sonunda 5. mağlubiyetini almış oldu. Maçın en skorer ismi Gaziantep Basketbol'dan 23 sayı-3 ribaund-4 asistle oynayan Marcus Denmon olurken, TOFAŞ'ta Kaloyan Ivanov 21 sayıyla oynarken mağlubiyet için yeterli olmadı.

Mavi Beyazlılar gelecek hafta 26 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Trabzonspor Medical Park'a konuk olacak.
 
Editör: Haber Merkezi