Bursaspor Kulübü eski yöneticilerinden Noyan, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Şubat'ta Bursaspor Kulübünün resmi sitesinden Mayıs 2019'da olağanüstü genel kurul yapılacağının açıklandığını bildirdi.

Timur Noyan, şu ifadelere yer verdi:

"Bu süre içinde yaptığımız çalışmalar sonucunda Mayıs 2019'da yapılacak Bursaspor Genel Kurulu'nda yönetici arkadaşlarımızla her şartta başkan adayı olarak kongreye katılacağım."

TİMUR NOYAN KİMDİR?

Berteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Noyan, 1972 yılında Türkiye'deki Tofaş-Fiat fabrikalarının kuruluşunda görev aldı ve İstanbul Setur Oto'da satış ve servis müdürlüğü yaptı. 1975 yılına kadar otomotiv sektöründe etkili olarak çalıştı. Daha sonra bayii, servis ve yedek parça organizasyonları yaptı.

1975 yılında kendi aile şirketi olan Berteks'i kurarak tekstil sektörüne geçiş yaptı. 1975-2012 yılları arasında tekstil sektöründe büyüyerek Avrupa, Amerika ve 3. Dünya ülkeleri ile ithalat-ihracatı geliştirdi. Hala buna bağlı grup şirketleri faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir. 1996-1998 sezonunda Bursaspor Kulübü'nde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 1994 yılında Yeni Parti kurucu üyeliği ve Bursa il başkanlığı yaptı.

2005 yılında eski gözdesi olan otomotiv sektörüne dönüş yaparak Bursa ilinde 20.000 m² kapalı alan içerisinde satış, servis, yedek parça hizmeti sunan 15 yıllık tecrübeli ekibi ile Opel gibi General Motor markaları bayisi Neskar'ı kurdu.

Halen; tekstil, otomotiv, basın, televizyon, sigorta, madencilik ve inşaat sektörlerinde 1.800 çalışanı, 300 milyon $'lık satışı ile hizmet vermektedir.

Editör: Haber Merkezi