Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta galibiyet yüzü görmeyen Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, Çaykur Rizespor karşısında 3 puana ulaşmayı hedefliyor.

Son maçta deplasmanda Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Timsah, kendi evinde galip gelerek üst sıralardan kopmamayı planlıyor. Oyuncu tercihleriyle sık sık eleştirilen Hamza Hamzaoğlu ise son haftalarda aldığı sert eleştirileri bu maçta alacağı galibiyetle unutturmayı arzuluyor.

Forvet kim olacak?
Geçtiğimiz sezonun son haftalarında sakatlanan ve yaklaşık 4 ay takımdan ayrı kalan Deniz Yılmaz, bu sezon eski formunu bir türlü yakalayamadı. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından bir numaralı forvet oyuncusu konumunda bulunan gurbetçi oyuncu, ileri uçta yaptığı basit pas hatalarıyla atakların olgunlaşmadan sonlanmasında başrol oynuyor. Son oynanan Türkiye kupası maçında Akhisar Belediyespor karşısında başarılı bir performans sergileyen Tomas Necid, maç sonu Hamza Hamzaoğlu tarafından tam not almış ve bundan sonra daha fazla süre alacağına dair garanti elde etmişti.

Şimdi akıllarda tek soru işareti var. O da ilk 11 tercihini Deniz Yılmaz’dan yana mı yoksa Tomas Necid’den yana mı kullanacağı. Takıma katkı ve isteğe baktığımız zaman ilk 11’de olması gereken futbolcu kesinlikle Tomas Necid.

Batalla ve Harun kilit oyuncular
Bu sezon kalesinde devleşen Harun Tekin ve orta sahada takımın en kilit isimlerinden biri olan Pablo Martin Batalla, bu karşılaşmada da takımın kilit isimleri olarak göze çarpıyor. Bir tarafta tutan diğer tarafta atan oyuncular olan Harun ve Batalla, bu takımı Avrupa kupalarına götürebilecek en değerli iki isim olarak göze çarpıyor. Kanat organizasyonlarında aralara attığı ince paslarla Del Valle ve Josua John’u pozisyona sokan Arjantinli krampon, maestroluk görevini bu maçta da üst düzey yaparsa maç farka gidebilir.

Çaykur Rizespor düşme adayı
Bir dönem Bursaspor’u çalıştıran Hikmet Karaman’ın Teknik Direktörlüğünü yaptığı Çaykur Rizespor, hem oyun itibari ile hem de takımdaki futbolcu potansiyeliyle bu sezon ligden düşebilecek takımlar arasında yer alıyor. Maddi anlamda yaşadığı sıkıntılardan dolayı sezon başında bonservis bedeli olmayan genç oyunculara yönelen Çaykur Rizespor bu hamlesinde başarısız olunca ister istemez hayallerini de gerçekleştirememiş oldu.

Sen Bursaspor’sun çift forvet oyna
Tomas NecidSpor Toto Süper Lig’de Şampiyonluk yaşamış 5 takımdan biri Bursaspor, kendi evinde ve deplasman maçlarında tek forvet oynamayı tercih ediyor. Günümüz futbolunda çoğu teknik adam için olmazsa olmazlardan biri haline gelen tek forvet sistemi yeşil-beyazlı takımada yapışmış durumda. Hamza Hamzaoğlu’nun özellikle kanat organizasyonlarıyla rakip kalede etkili olmaya çalıştığını ve orta sahada topu tutarak kontra ataklardan pozisyon üretmek istediğini sağır sultan bile biliyor. Fakat kendi evinde seyirci desteğini arkana aldığın durumlarda Tomas Necid ve Kubilay Kanatsızkuş ikilisi ile çıksak nasıl olur. Harika olmaz mı? Süper olur süper. Bence denenmeli ve üzerinde durulmalı. Dünya futboluna ayak uyduracağım derken kendi evinde deplasman takımı muamelesi görmemelisin. Çünkü kendi evinde kontra atak futboluyla oynadığın takdirde ister istemez rakip takımında ekmeğine yağ sürmüş oluyorsun. Neden mi? Çünkü takım savunma anlayışını benimsiyor ve 4 oyuncuyla çakılı oynuyor. Sonuçta deplasmana geldiği yer Bursa ve Bursaspor deplasmanında alınan 1 puan altın değerinde.

5 maçtır yenilmiyoruz
Bursaspor, Çaykur Rizespor’la oynadığı son 5 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Bu karşılaşmalarda 4 galibiyet alan yeşil-beyazlı takım, sahadan bir kez de beraberlikle ayrıldı. Son 5 maçta kalesinde 3 gol gören Timsah, buna karşılık Çaykur Rizespor ağlarına 8 gol gönderdi.

Uğur Engin Özel Haber

Editör: Haber Merkezi