Bursaspor taraftarlarının "Timsah Arena" olarak isimlendirdiği Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'na UEFA lisansı alınması için girişimde bulunulduğu bildirildi.

Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Erhan Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda milli maç yapılması yönünde talebi içeren bir açıklama yaptığını söyledi.

Bunun üzerine görüştükleri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden Dünya Kupası elemeleri oynanacak statlar arasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın da olduğunu öğrendiklerini dile getiren Başoğlu, şunları kaydetti:

"Mevcut durumda statta uluslararası maç oynanamaz. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın UEFA lisansı yok. Alınması için talepte bulunduk. UEFA heyeti çağrılacak. Statta UEFA kriterleri doğrultusunda bazı eksikler var. Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firma ve Bursaspor Kulübü olarak ortak bir çalışma yürüteceğiz ve 2,5 ay gibi bir sürede, kapalı ve açık otoparklar, basın tribünü, kale arkasındaki korkuluklar ve benzeri eksikleri gidereceğiz. İnşallah 15 gün içinde bu çalışmalar başlayacak."

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da stadın eksiklerin giderilmesi için çalışmalara hız verileceğini belirtti. 

Zeminin her geçen gün daha iyi duruma geldiğini vurgulayan Ay, stada görselliğini tamamlayacak timsah başının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soruya ise "Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüştüm, timsah başı da 6 ay içinde tamamlanıp yerine monte edilecek" yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi