Süper Lig'de üst sıraları zorlayan iki ekip, Timsah Arena'da kozlarını paylaştı. Üç maçlık galibiyet serisini Gaziantepspor karşısında bozan Bursaspor, milli aranın ardından Osmanlıspor'u konuk etti. Kontrollü geçen karşılaşma boyunca her iki ekip de zaman zaman gol fırsatları yakaladı.

Bazı bölümlerde baskılı oynayan Osmanlıspor, sık sık Bursaspor kalesini yokladı. Osmanlıspor'da Koray Altınay, 26. dakikada sakatlanarak yerini Aykut Demir'e bıraktı. Her iki ekibin de skor tabelasını değiştiremediği karşılaşmada taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

Pozisyon üretemedik
90 dakika boyunca rakibine üstünlük kuramayan Bursaspor, özellikle ilk yarıda sahada hiçbir varlık gösteremedi. Orta sahada oyunun kontrolünü kaybeden yeşil-beyazlı ekip kontra ataklarla kalemizde etkili olmaya çalışan rakip takımı durdurmakta zorlandı. Zaman zaman kanatlardan orta deneyerek ceza sahasında pozisyon üretmek isteyen başkent temsilcisi girdiği pozisyonlarda sonuca gidemedi. Hem ilk yarı hem de ikinci ayrıda hiçbir kanat organizasyonu yapamayan Bursaspor, Pablo Martin Batalla’nın da bu karşılaşmada sönük kalmasıyla rakip savunmanın rahat bir maç çıkarmasını sağladı.

Deniz Yılmaz yanlış karar
Yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Deniz Yılmaz, bu karşılaşmada 90 dakika oyunda kaldı. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun beğendiği oyuncular arasında bulunan başarılı forvet , kondisyon anlamında tam olarak hazır olmamasına rağmen son düdüğe kadar oyunda kalmayı başardı. Bu karşılaşmada yedek olarak başlaması düşünülen Deniz’in bir anda ilk 11’de yer alması ve bu performansıyla 90 dakika oyunda kalması diğer forvet oyuncularının bundan sonraki karşılaşmalarda da çok az süre alacağının sinyallerini verdi. Doğru Genel bir yorum yapmak gerekirse Kubilay Kanatsızkuş’un bu maç için ilk 18’e dahil edilmeyip U 21 takımına gönderilmesi çok büyük bir hata. Çünkü sakatlığını yeni yeni atlatan ve maç eksiği olan Deniz Yılmaz’ın bir anda eski performansına dönmesi ve tam olarak takımına katkı sağlaması beklenilemez. Fakat sizin elinizde çoğu maçta ileri uç noktasında değerlendirdiğiniz başka bir oyuncunuz varsa ve bu oyuncu yaptığı preslerle rakip savunmayı yorabiliyorsa bu hamlenizi ilk başta kullanarak Deniz Yılmaz’a da iyilik yapmış olurdunuz. Ama bu böyle olmadı. Hamza Hamzaoğlu Kubilay’ın U 21 liginde maç oynamasının daha uygun bir karar olacağını belirterek tercihini Deniz Yılmaz’dan yana kullandı.

Sercan Yıldırım ile dünya turu
Joshua John’un yedeği konumunda bulunan Bursaspor alt yapısından yetişen 26 yaşındaki kanat oyuncusu Sercan Yıldırım bu maçta da boş koşuları ve gereksiz çalımlarıyla takımın en kötüsü olarak dikkat çekti. Maalesef kendisine verilen formanın değerini bir türlü kavrayamayan Sercan, bu performansına devam ettiği sürece yedek kulübesinde yer kaplamaya devam edebilir. Rakip takımın hücum yaptığı bölümlerde yaptığı yalancı koşularla Osmanlıspor’lu futbolcuların ekmeğine yağ süren Sercan, 125 bin Euro’ya transfer edilen Joshua John’u mumla arattı. Tüm sahayı jog atarak koşmasına rağmen çoğu pozisyonlarda refakatçi konumunda buluna 26 yaşındaki hücum oyuncusu, orta saha kurgusunda da yeşil-beyazlı ekibin sıkıntılı dakikalar yaşamasını sağladı.

Batalla etkisiz kaldı
Osmanlıspor maçıyla birlikte Bursaspor tarihinde en fazla resmi maça çıkan yabancı futbolcu olan Pablo Martin Batalla, 90 dakikalık performansı göz önünde bulundurulduğunda diğer maçlara nazaran bu maçta etkisiz kaldı. Osmanlıspor’un orta saha oyuncuları Mehmet Güven ve Musa Çağıran ile birlikte Batalla’ya özel önlem almaya çalışan Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay maçın kilit ismini durdurmayı başardı. Del Valle ile verkaç yaparak zaman zaman pozisyon üretmeye çalışan Arjantin’li krampon, diğer hücum oyuncularının da etkisiz kalmasıyla başlayan atakları başladığı yerde sonlandırmak zorunda kaldı.

Harun büyük artı
Takıma ilk kazandırıldığı zaman gereksiz transfer gözüyle bakılan Milli kaleci Harun Tekin, geçtiğimiz sezon ve bu sezon ortaya koyduğu etkili performansla hem Bursaspor’un hem de Milli takımın önemli isimlerinden biri oldu. Bu sezon iyi bir başlangıç yapan başarılı file bekçisi, yaptığı kritik kurtarışlarla takımın en güvenilir ismi olurken, Osmanlıspor maçında da çizgisini koruyarak maçın kahramanı oldu. Kontra ataklarla Bursaspor kalesinde etkili pozisyonlar bulan başkent temsilci, Harun’un yerinde müdahaleleriyle  gol bulamadı. Yan top zafiyetini de yavaş yavaş gidermeye çalışan Milli kaleci, bu performansına devam ederse Türkiye Milli takımının da kalede bir numaralı ismi konumuna gelebilir.

Hamza Hamzaoğlu "İkinci yarı etkili değildik"
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de 0-0 biten Osmanlıspor maçında her iki takımın oyuncularının da iyi mücadele verdiğini söyledi.  Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hem Avrupa'da hem de geçen sezondan beri ligde iyi mücadele eden bir takıma karşı oynadıklarını dile getirdi. Maçın ilk yarısında önde oynamayı uygun gördüklerini ifade eden Hamzaoğlu, "Önde bastığımız dönemlerde pozisyonlar bulduk ama risk aldığımız için dönen toplar da kalemizde tehlike oluşturdu. İkinci yarı hücumda etkili değildik ama rakibin ataklarını da önledik. İyi bir takıma karşı oynadık. Galip gelmek istiyorduk. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Osmanlıspor'u ve oyuncularımı sahadaki mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum." dedi.

“Top eline temas ediyor”
Hamzaoğlu, maçta yaşanan penaltı tartışmasının anımsatılması üzerine, "Cep telefonundan seyrettim, top oyuncunun eline temas ediyor ve kalecinin önüne gidiyor. Hakemlerin daha dikkatli olması lazım. Harun'un parmağının ucuna değen topu görüp korner veriliyor. Hatalar her zaman olacak ama daha dikkatli olunmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Uğur Engin
Editör: Haber Merkezi