Maçın Pazar günü olması ve Bursaspor’un avrupa kupalarına katılma adına çok önemli bir karşılaşma olarak gördüğü bu maç, ister istemez mücadeleyi farklı bir boyuta soktu. Son haftalarda elde edilen üst üste galibiyetler ve Beşiktaş karşısında ortaya konulan etkili futbol taraftarlarıda stadyuma çekmeyi başardı. Akhisar Belediye maçında adeta dört dörtlük bir taraftar profili çizin Bursaspor’un cefakar taraftarı, mücadelenin başından sonuna kadar yaptığı şovlarla kendilerini alkışlatmayı başardılar. 30 bin’e yakın Bursaspor savdalıları maçın son düdüğüne kadar takımlarına destek oldular.

Bekir Yılmaz ıslıklandı
Akhisar maçında kart Dinamobet cezalısı olduğu içen forma giyemeyen Hajime Hosogai’nin yerine Bekir Yılmaz’a şans veren Hamza Hamzaoğlu, Hosogai gibi kontra ataklarda destek olabailecek bir sağbek profili Bekir’de göremedi. Özellikle rakip ataklarında dengesiz müdahaleler yapan genç oyuncu hem hücumda hem de defansta bocalayınca taraftarında tepkisi çekti. Maçın sonlarına doğru top Bekir’e geldiği zaman taraftarlar ıslıkla protesto ettiler. Zaman zaman oyun kurmaya çalışan Bekir Yılmaz, yaptığı basit hatalarla Bursaspor kalesinde tehlikeli anların yaşanmasına sebep oldu.

Sahanın yıldızı Serdar Aziz
Uzun süre yaşadığı sakatlıklar yeşil beyazlı formadan uzak kalan Bursaspor’un kaptanı ve aynı zaman Milli takımın vazgeçilmez oyuncusu olan Serdar Aziz Akhisar maçında ortaya etkili futbolla açık ara sahanın en iyi ismiydi. Özellikle hava toplarında rakiplerine geçit vermeyen kaptan, yerdende yaptığı kesici müdahalelerle birçok tehlikeli pozisyonu önlemeyi başardı.
 
Editör: Haber Merkezi