TFF'nin, bir İtalyan firmasıyla senelik 650 milyon Euro'ya yayın ihalesi için görüşmeler yaptığı ileri sürüldü. Farklı izleme seçenekleri sunacak firma, Süper Lig maçlarını reklamsız izlemek isteyenler için ücretli üyelikler hazırlayacak, cep telefonlarından da maçları kesintisiz ve canlı olarak seyredebilecek.

İsmi açıklanmayan bir İtalyan firması, Digiturk'e senelik 650 milyon Euro’luk teklifte bulundu. Teklife göre; Türkiye Süper Lig maçları internet üzerinden ücretsiz yayınlanacak. Ancak bunun karşılığında maç esnasında reklam gösterilecek. İnternet reklamlarından elde edilen gelirler göz önünde bulundurulduğunda bu teklifin kabul edilme ihtimali çok yüksek görünüyor.

Reklam görmek istemeyen futbolseverler ise Lig TV'ye yine aylık ödeme yapacak ve maçları reklamsız izleyecek. Teklifin içerisinde; GSM firmaları ile anlaşma yapılması ve mobil cihazlardan da ücretsiz maç izleme deneyimi sunulması da yer alıyor.

Digiturk, Süper Lig maçlarının yayın hakkı için 360 milyon Euro ödüyor. Verilen teklifin 650 milyon Euro olması, Digiturk'ün kasasına doğrudan 290 milyon Euro geçmesi anlamına geliyor. Şimdilik bunların bir söylentiden ibaret olduğunu belirtelim. Bakalım ilerleyen günlerde neler yaşanacak?

Editör: Haber Merkezi