Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor'un unutulmaz oyuncusu, kaptanı, genel menajeri ve yöneticisi Sinan Bür oldu.

KAYYUMDAN KURTARDI

55 yıldır futbol camiasının içinde bulunduğunu kaydeden Sinan Bür, Bursaspor'un en genç kaptanı unvanını ilk olarak taşıdığını ardından da bu şanı Ertuğrul Ersoy'a gururla devrettiğini dile getirdi. Bür, Bursaspor'u kayyumdan kurtararak merhum Orhan Özselek'le taşın altına elini koyduğunu açıklarken, İntertoto Kupası kadrosunun kuruluş altyapısında emek verdiklerini vurguladı.

KAPTANLIK HİKAYESİ

Bursaspor'da 11 yıl boyunca forma giydiğini aktaran Bür, "1974-1975 yılında Kupa Galipleri Kupası'na gittik ve takım Avrupa'yla tanıştı. Orada da 5'nci olduk.  Çok başarılı sonuçlar elde edemesek de kadro kalitemizle fark yaratmıştık. 1973 yılında Metin Oktay antrenörlüğünde sezona devam ediyorduk. Mesut Şen Beşiktaş'a gitmişti. Kirazlıyayla'da kampta Hasan Bora bir akşam yanıma geldi sessizce, 'Kaptan sen çıkıyorsun' dedi. 7 sene de iyi bir kaptanlık görevi geçirip, Sedat 3'e devrettim" dedi.

ESKİ FUTBOLCULARIN ZEKALARI İLERİYDİ

Futbolcu olarak kendi dönemlerinde para yönünden amatör olduklarını söyleyen Sinan Bür, "Eski futbolcuların teknik yapısı ve zekaları ileriydi. Zor koşullarda oynamak bazı şartları geliştiriyordu. Futbol şimdi çok hızlandı büyük meblağlar konuşuluyor. En büyük sorun ise yönetici profilinin gerilemesi. Bütün kulüplerin içinde bulunduğu durumu özetliyor bu. Futbol ilgisini kaybediyor" dedi.

Güney Marmara'daki 14 yaşındaki çocukları Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerine götürdüğünü ifade eden Sinan Bür, saygı, sevgi ve yemek disiplini vermek gerektiğini söyledi.

ALİ AY TEKLİFİMİZİ REDDETTİ

Türkiye'deki tüm takımlarda kurumsallık sorunu olduğunu vurgulayan Bür, " Geçmiş dönemde yöneticilerin kalitesi, doğruluğu ve dürüstlüğü vardı. Şimdi işler başka yollara geldi. Eski Bursasporlu yöneticiler de görevden kaçıyor. Onlar gibileri gelmiyor görevlere. Federasyon ve devlet de kulüplere borç bırakıp gidilmesine yönelik çalışmalar yapıyor. Ben Bursaspor'da birçok görev yaptım. Ali Ay başkan zamanında bir olay oldu. Özlüce'ye gittik ve kendisine, 'Siz muhakkak bir şeyler gördünüz, bizim tecrübelerimizden faydalanın. Bizlerden bir şeyler alın, deneyimlerimizi aktaralım' dedim. Yanımda Müfit ve Mesut ağabeyler, Sedat 3 ile Cemal Vardar vardı. 'Mutlaka toplanalım ayda bir yemek yiyelim' dedi. Bir daha ne aradı, ne sordu hatta arkamızdan 'bunlar devri geçti' demiş" dedi.

BURSASPOR'A ELEKTRİKLENME LAZIM

Bursaspor camiasının Bursa'da yetişen eski oyuncularına şans vermesi konusunda daha cesur olması gerektiğini kaydeden tecrübeli spor adamı, " Onlar bunu hak ediyor. İsmail Ertekin mesela ciddi anlamda kendisini geliştirdi. Gözünü karartıp görevi verecek ve ona güveneceksin. Bursaspor'un ateşli taraftarı da takımına ve teknik direktörüne destek versin. Piontek kafasında istediklerini yaptıramadı ama çok mütevazi bir insandı. Atatürk Stadyumu'nu kaybetmek bizim ayıbımız. Bir tarih maalesef gitti. 2010'da Süper Lig'de şampiyon oluyorsun, getirileri var, kulübü büyütemedik. İbrahim Yazıcı'nın arkasından ivme baş aşağı indi. Bursaspor'da bir elektriklenme lazım, yeniden diriltmeliyiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi