Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor ile zor bir maç yaptıklarını belirtti. Bursaspor'un son haftalarda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle demoralize durumda olduğunu dile getiren Güneş, "Buna rağmen her şeylerini ortaya koydular, dirençli oynadılar, savaştılar." dedi.

Güneş, maçın korakor geçtiğini, hakemin de bu mücadeleye destek verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Zor bir maçı kazandığımızı düşünüyoruz. Bursaspor savunma anlamında oyunu kontrol etmeye çalıştı. İkinci yarı bu direnci kırmayı başardık, golü bulduk. Onlar da gol bulabilirdi. Futbol böyle bir oyun. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Bursaspor, futboluyla, tribünüyle, futbol kenti kimliğiyle önemli bir takım. Oyuncuları ve taraftarları direncini kırmamalı. Biz de bu dirençli takım karşısında hem 3 puan aldık hem güven kazandık. Biz de zor dönemden geçiyoruz. Çok çalıştık, çok emek verdik. Hak ettiğimiz şampiyonluğu istiyoruz."

Hakem kararları
Hakemin kararlarıyla ilgili soru üzerine Güneş, "Quaresma'nın hareketine gösterilen kart doğruydu ama diğer pozisyonu görmedim. Ama daha önce Oğuzhan'a yapılan faule de kart gösterilmeliydi. Hakem art niyetli mi ona bakmak lazım. Bu konuda bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Fenerbahçe maçını hiç tartışmıyorum, kaç tane pozisyon var bizim lehimize ve aleyhimize." ifadelerini kullandı.

Güneş, "Bursaspor'u da çalıştırdınız. Sizin olduğunuz dönem ve Bursaspor'un bugünkü durumu ile ilgili değerlendirmede bulunur musunuz?" sorusunu, "O dönemde de sıkıntılar vardı. Yıldız oyuncular vardı, devam edilmesi gerekirdi. Bu kadar oyuncu satılmaz. Başarılı olan takım bu kadar dağıtılmaz. Arayışlar daha fazla masraf getirdi. Sportif, ekonomik ve teknik sorunlar çıktı." diye cevapladı.

İki takım taraftarları arasında gerginliğin bir an önce son bulması gerektiğine dikkati çeken Güneş, "Bursaspor'un Ankaragücü ile dostluğu var. Niye Beşiktaş veya başka takımlarla olmasın. Sahada kıran kırana mücadele olsun ama tribünlerde sorun yaşanmasın." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi