Bursaspor Altyapıdan Sorumlu yönetim kurulu üyesi Görkem Akbaş beraberlikle tamamlanan Fenerbahçe karşılaşmasını kazanmak istediklerini dile getiren Akbaş, "Son dönemlerin en kötü Fenerbahçe'sini yenmemiz gerekiyordu. Muhammed'in kurtardığı bir pozisyon bile hatırlamıyorum. Sakho bu takımın en önemli oyuncusu. Şahsi fikrim bu takı çift forvet oynamalı. Yusuf da ciddi bir çıkış yakaladı" diye konuştu.

İLK HEDEF PERSONEL MAAŞLARI

Camianın transfer konusunda ikiye bölündüğünü vurgulayan Görkem Akbaş, "Keşke şartlar uygun olsa bir orta saha, bir kanat ve santrafor alabilsek.  Başkan çalışıyor, 3 değer var satabileceğimiz. Ali Ay ilk olarak transferden ziyade personel maaşlarını ödemeyi planlıyor.  Bu takımın maddi değeri düşük olabilir ama takımdaşlığı çok daha yüksek. Transfer tahtasının kalkmasıyla adım atılacak" dedi.

VAR MAĞDURİYET YARATTI

VAR sistemine dair eleştirilerini de getiren Akbaş, "Antalya kampında Cüneyt Çakır ve Tarık Ongun hakemlerimizle Ali Ay'ın da olduğu ortamda sohbet ettik. Cüneyt Hoca, 'Ne kadar çok gol attınız ve VAR'da iptal oldu' dedi ben de 'Sakho o yüzden gol atmayı bıraktı' dedim.  VAR sistemi futbolun ruhun aykırı bence. Ciddi anlamda mağduriyet yaşattı bize. Gole sevinemiyoruz" diye konuştu.

VAKIFKÖY BAŞARISININ SIRRI

Tüm futbolseverlerin takdirini kazanan Vakıfköy'ün başarısının sırrına dair açıklamalarda bulunan Bursaspor altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Görkem Akbaş, "Şehrin geleneğinde ve genetiğinde futbol var. Bu kentte Balkan kökenli gençlerimiz var. Altınordu bu havuzdan besleniyor. 39 futbolcu farklı yaş kategorilerinde milli takımlara göndermişiz. Vakıfköy'den yetişen 176 sporcu Süper Lig'de forma giyiyor" açıklamasında bulundu.

AMATÖRLERLE KIRGINLIK OLUŞTU

Bursaspor'un şehrin amatör futboluna bakış açısını dile getiren Akbaş, " Bu işin emektarları onlardır. Amatörler olmazsa futbol da olmaz. Bursaspor'un da temel taşıdır. Onlar da Bursaspor'u şehrin ağabeyi olarak görüyor. Bursa'da birçok takım diğer şehir takımlarından daha başarılı altyapı uyguluyor. Bursaspor ile bazı amatör kulüpler arasında iletişim kopukluğundan dolayı kırgınlıklar oluşmuş. 40'a yakın kulübü ziyaret ettik. Kırgınlıkların gideriliyor. Bursaspor futbolun üst kimliğidir. Kulüp olarak iletişim kaynaklı hatalarımız olmuş olabilir. Amatör kulüp yöneticiliği Bursaspor'da idarecilik yapmaktan çok daha zor. Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ni de kendilerine açtık. Bazı amatör kulüplerimiz keşke profesyonel ligde mücadele edebilse" diye konuştu.

AYBABA'NIN VAKIFKÖY HAYALİ

Samet Aybaba'nın Bursaspor için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Görkem Akbaş, "Vakıfköy'den yetişmiş 16 oyuncuyla kamp yaptık. Samet Hoca, 2010'daki şampiyonluğa ait altyapıyı kurdu. Belki yeniden bunu başarabiliriz. Kendisi mutlaka her hafta Vakıfköy'e gidiyor. Dileği ise 'keşke A Takımı da Vakıfköy'e getirsek. Kendisinin döneminde Özlüce Tesisleri'ne taşınılmış. Vakıfköy bir uhde Samet Aybaba'nın içinde. Unutamadığı bir ceviz ağacı var orada" ifadelerini kullandı. Bursaspor'un genç oyuncuların başarısına değinen Akbaş, "Herkes buradan Avrupa'ya gidebilir. Okan Kocuk'la bence yola devam edilecek. Umut Meraş da iyi bir yol kat etti. Herkes Bursaspor'da oynamak istiyor. En büyük sıkıntı ise mental sakatlıklar" dedi.

Editör: Haber Merkezi