EURO 2016 son 16 turunda İzlanda’ya 2-1 mağlup olarak elenen İngiltere’ye bir şok da teknik direktör Roy Hodgson’dan geldi. Beklenmedik bir yenilgi alarak turnuvaya veda eden İngiltere’de Roy Hodgson, maçın ardından yaptığı açıklamada görevinden istifa etti.

Roy Hodgson, takımın önünü açması gerektiğini söyleyerek “Avrupa Şampiyonası’nın dışında kaldık. Bu yüzden son derece yetenekli olan bu grubunu önünü açma ve istifa etme zamanı geldi. Birlikte fantastik şeyler başardık ve onlardan istediğim her şeyi yaptılar” ifadelerini kullandı.

Taraftarlara ve federasyona teşekkür eden tecrübeli teknik adam, “Yardımcılarım Gary Neville ve Ray Lewington, kendiler adına benim konuşmamı istediler. Onlar göreve benimle geldiler ve benimle bırakıyorlar. Onlar, takımın hazırlanmasında büyük rol oynadılar ve bunun için teşekkür ediyorum. Son olarak federasyon personeli ve taraftarlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

İngiltere’nin çok yakında büyük bir turnuvada final oynayabileceğini söyleyen Hodgson, “Son 4 yılda fantastik bir yolculuk geçirdik. Geriye gururla bakacağım. Bana son 4 yılda verdikleri destekten dolayı medyaya da teşekkür ediyorum.

Başka bir çıkış yolu olmadığı için üzgünüm ama bu tarz şeyler olabiliyor ve bana da en iyi dileklerimi iletmek düşüyor. Ben hala, İngiltere’nin çok yakında büyük bir turnuvada final oynayacağını umut ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. (sporcope)
Editör: Haber Merkezi